Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Budzę się – Między drugą a trzecią – Dopadają mnie Szarpią na wszystkie strony A ja podążam do niej Obracam się - Po raz drugi lub trzeci - Nos w poduszce A jęk rozbudzony Wciąż podąża do niej Wstaję - Nie po raz pierwszy i nie ostatni - Jest taka jedna Ma brzuch zaokrąglony Krokiem podążam Od niej Do niej
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 najpierw pytanie, czy w drugiej zwrotce jest wszystko jak być powinno? chodzi mi o "obracam..podąża" tak sobie pomyślałam, że skoro w pierwszej jest "budzę..podążam" to niżej mogłoby być albo też "obracam... podążąm" albo "obraca..podąża"... bardzo podoba mi się zabawa z liczbami jaką zastosowałaś :) naprawdę przyjemnie i wygląda i się czyta, nadaję konkretniejszą formę całości. od niej do niej... ma w sobie coś ten wiersz, jest taki stonowany, półsenny, przyjemny :) Serdecznie pozdrawiam Natalia
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki, Natalie. Wydaje mi się, że jest ok, bo nie tylko ja świadomie "podążam", ale i podświadomie podążają wszystkie westchnienia i inne takie...z resztą, kto wie jak tam naprawdę jest z tym podążaniem...? ;) Buziaszki, Catalina
Rekomendowane odpowiedzi