Fagot Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Jadą goście, jadą do mnie nie zajadą - bo mnie nie ma w domu w drzwiach kartkę zostawiłem: - jestem na skraju wyobrażenia w wąskiej szczelinie między snem a szaleństwem, ciekawe to miejsce, po prawej ren rzeka fazy kolorowej po lewej sweter kłapouchy zapraszający do samoprzytulenia jakby ktoś obok pisał nową wersję Arahji, a miedzy tym wszystkim Ego z wiarą niezachwianą w samoistnienie przekonane, że jest jedynie niebieskim nielotem, ptakiem upierzonym we frazesy własnej psychiki, rozproszone zręby świadomości stanowczo nakazują mi UCIEKAĆ!!! od nieprzyjemnych prawd w przyjemne iluzje
Ona_Kot Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 kursywa pyszna i na niej można było poprzestać, szczerze mówiąc...
Fagot Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest to jakiś pomysł :-) dzięki za ślad choć żal, że nie przypadło Pozdrawiam
Magnetowit_R. Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 jado goście jado koło mego sadu, do mnie nie przyjado bo jo tu nie miszkom. tak jest w oryginale. pisanie o schizofrenii nie jest łatwe. wysoko stawia poprzeczke, w stosunku do niej za słabo. jak na skraju, to nie między.
styks Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Arahja - trzymał się Pan od Styksu daleko Pan pamięta dziękuję
BARBARA_JANAS Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 trzy pierwsze wersy i dwa ostatnie jak dla mnie do pracy (najsłabsze). Reszta na plus. Emocjonalnie, przestrzennie, klimatycznie, Tak. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 To na pewno nie jest wiersz o schizofrenii i nie życzą autorowi, aby tą wiedzę zdobył. Ciekawe miejsce, faza kolorowa, sweter kłapouchy, ptak upierzony...Co to jest ?!
Fagot Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Schizofrenia jest tylko zabiegiem ale zgadzam się, że tytuł (temat) zobowiązuje, natomiast czy za słabo to należy do odbiorcy i wyjścia nie mam musze szanować jego zdanie nie mogę się tylko zgodzić z twierdzeniem, że jeśli na skraju to nie pomiędzy – każde na skraju jest pomiędzy nawet jeśli miło by być nad przepaścią Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę i + Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo… dzięki za wpis i + Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno nie są to trudne skojarzenie wystarczy tylko trochę wyobraźni a o stan mojej wiedzy proszę się nie martwić i racja nie schizofrenia jest tu najważniejsza. Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Mi się podoba. Pozdrawiam, Stefan.
Marlett Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Fagocie!w wąskiej szczelinie między snem a szaleństwem Nie zrobię błędu jeśli dam+ PozdrawiaM.
Hania K. Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 UCIEKAĆ!!! Stąd! Minus, jakieś to majaki nie wiersz. Hania.
Fagot Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuje za miłe słowo i plus Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z mojej strony mogę powiedzieć, że nie jest to błąd – choć mogę nie być obiektywny :-) Dzięki za wizytę i plus Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krytykę należy zawsze znosić z godnością co nie oznacza, że nie można z nią polemizować. Z drugiej zaś strony krytyk powinien spełniać pewne standardy, absolutnym minimum jest tu jakieś ogólne pojęcie - wiedza w danym zakresie w tym wypadku jest to poezja. Niezwykle ciężko jest więc traktować poważnie słowa krytyki od osoby, która (jak widać z innych wypowiedzi, szczególnie pod własnymi wierszami) nie odróżnia dziecięcych rymowanek, w których owe rymy są niedopracowane a rytm nie raz się gubi, od prawdziwej liryki. Zanim więc zechce Pani wcielić się w krytyka literatury, proszę dać powody do tego aby ową krytykę można było traktować poważnie. Pozdrawiam
gracjana Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 fajnie sie czytalo (-: pozdr. G
Fagot Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje bardzo Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi