kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Bladym świtem, wychodzę na świat, by spijać pierwsze krople rosy, drżące na soczystej trawie. Wiatr czesze me włosy w złociste warkocze lśniące w promieniach wschodzącego słońca. Skowronek nuci melodie z mych snów, chroni mnie swym skrzydłem. Sycę swe ciało pożywnym nektarem życia i biegnę ile tchu ku memu szczęściu. [sub]Tekst był edytowany przez kropelka dnia 23-06-2004 22:05.[/sub] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 "me włosy", "mych snów", "chroni mnie", "sycę swe", "memu szczęściu" - ja, ja, ja - boski, niekłamany egoizm. Czysty. Cmok,Kropelko, Catalina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 "me", "swe" i inne to całkiem do kitu. "Wiatr czesze me włosy w złociste warkocze" To jakiś fryzjer Alojzy Wiatr? Ogólnie wiersz (?) nie nadaje się. Nie zobrazował żadnego świtu, poranka, radości. Nic. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 podzielam zdanie przedmówców - sam początek brzmi jako tako - z biegiem wersów jest jednak coraz słabiej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi