Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

pytanie

Olesia Apropos

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Chyba zdecydowanie mniej niż o tym mówi Moderator w wątku dotyczącym tego systemu, bo się na wyróżniało tych wierszy ostatnio tyle, że jest ich niemal więcej niż tych niedocenionych. Poziom poezji.org drastycznie poszedł w górę!
Czy analogicznie minusów też mniej trzeba zgarnąć żeby do P wylecieć? ;))

Nie, nie wystarczy. Jak zapewne widzisz Droga Marianno, we wskazanym przez Ciebie miejscu jest wyróżnionych NAJWIĘKSZĄ ILOŚCIĄ PLUSÓW około 15 wierszy (strzelam, bo nie umiem liczyć), przy czym Moderator w wątku dotyczącym tego systemu punktowego napisał, że wiersz wyróżniony to taki, który osiągnie minimum 10 plusów. Niech by ich było z trzynaście tych wierszy, to i tak jak na moje kulawe matematyczne oko, w Z jest szacunkowo o wiele więcej takich, które mają przy sobie plakietkę "polecamy". W myśl zasad, to jest bezzasadne ;))

No dobra, trochę przesadziłem z tą matematyką, tak naprawdę potrafię liczyć do jedenastu, czyli tylu, ile Fagot dał dzisiaj plusów ;))

Apeluje do moderatora o ograniczenia w rozdawnictwie dla uprzywilejowanych rozdawających! ;))

No dobra, z tym liczeniem przesadziłem ;D
Ale w takim razie tym bardziej prawnie powinno być wyróżnionych jedynie pięć wierszy. Zaczynając od Pana Stefana Rewińskiego i w górę. A tymczasem są tych "polecanych" całe hordy. Z jakiej racji?

Olu, pięć. Angello mi niedawno odpisał na to samo pytanie, więc skasowałem wątek

To dlaczego nie ma stosownej informacji? Może wywiązała by się jakaś dyskusja na ten temat? Bo moim zdaniem to poroniony pomysł. Od razu wiedziałem, że trzeba było wyróżniać wiersze od trzech punktów.