Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Bardzo przemawia do mnie opisany w tym wierszu obraz czułego przekraczania granic. Niepewność w finale i potrzeba sprawdzania, jak głęboka i znacząca jest wzajemna więź - ujmuje nieskrępowaną szczerością. Wydaje mi się, że wszystkie środki wyrazu mają za zadanie odzwierciedlać łagodną ufność i gotowość na wzajemne odkrywanie siebie - kobiety i mężczyzny. Przy czym dotyk, fizyczna bliskość, są zaprezentowane jako ważniejsze od słów, które emanują chłodem i bardziej dzielą, niż łączą. Metafora burzy niesie bogatą symbolikę, i, co więcej, silne emocje. Mimo wszystko z każdej linijki promieniuje szlachetny spokój.  
    • @violetta dziękuję  @Berenika97 dziękuję bardzo, niestety, tak czasem bywa... Czasem to dystans tylko fizyczny, wymuszony przez los...
    • najlepiej dotknij. ciało pamięta strukturę dłoni; cichy puls  i migotanie pierścionków,  kiedy wyciągałeś rękę    na zgodę. było wtedy intymnie, księżyc przyświecał słowom i noc zapadła w pamięć.    nie możesz od tego uciec, dlatego rób co kochasz! dotknij; słowa mienią się bielą,   nim zakopiemy nas w śniegu poproszę cię więcej. w twoim języku  jestem burzą —    sprawdź czy jestem...    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Świetna, głęboka puenta! Mówi wszystko, co powinno wybrzmieć o człowieku! Zapamiętam to. Pozdrawiam. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

moja rozmowa tylko z peelką która zamyka w słowa nastroję a dla autorki to szacun wielki rozlewa balsam na serce moje :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...