Trucizna Opublikowano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Martwe niebrzydkie kaczątko tuliłam je tak długo aż przestało się ruszać tak słodkie, że możnaby je pożreć bez litości Boisz się? Nie ma czego utulę cię do snu.
Fanaberka Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Trucizno, zobacz, że to opowieść od końca. Już w pierwszym wersie kaczątko jest martwe, a dopiero w trzecim przestaje się ruszać. Ja bym to uporządkowała. W pierwszej zwrotce - wszystko o kaczątku w drugiej - opowieść o własnych działaniach w trzeciej (najfajniejszej) - gra z czytelnikiem. Można by poprzestawiać słowa, żeby pojawiły się jakieś momenty zaskoczenia. Pozwoliłam sobie na eksperyment, ale oczywiście niczego nie narzucam.niebrzydkie kaczątko tak słodkie że można by je pożreć bez litości tuliłam aż przestało się ruszać boisz się nie ma czego utulę cię do snu :-)
zak stanisława Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 ja tak lubię tulić kociaczka,:p
Mr._Żubr Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Jest w tym pomysł, nawet oryginalny. Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę przypomniały mi się bajki czytane przez mamę - z filmu "Tata" :) Ale podoba mi się to szaleństwo, z tym, że bardziej wersja Fanaberki, (wyrzuciła, co niepotrzebne) albo, żeby za bardzo nie zmieniać - wersja j.w. (tego w nawiasach bym się pozbył) Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 to niebrzydkie kaczątko dobrze brzmi nie tylko jako zagranie z tradycją, ale fraza sama w sobie. niebrzydkie to ładne słowo, nieco lekceważące, a jednak z dużym ładunkiem emocjonalnym w tym przypadku. reszta na nie. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi