teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 wieczorne rozszeptanie jak świergot stęsknienia jesienią astry jeszcze barwne i takie świeże rozkochanie wyciszenia na wrażliwych strunach płynie piano pianissimo delikatne preludium potem allegro uskrzydla melodię na fali miłości roztańczone moderato uderza piano forte i znów powraca w nas łagodnie piano --------------------------------------------------nowa wersja trzeciej zwrotki i zakończenia uskrzydla melodię na falach miłości przekorną nutką brzmi piano forte pod chmurami dokazują jesienne latawce
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 od momentu kiedy zaczynasz oddawać uczucia terminami muzycznymi wiersz skręca sobie łeb, z tym że nie wiadomo czy dokonuje tego czynu - puenta jest niewyrazista chyba, bynajmniej nie w kontekście słownym. Myślę sobie, że chodziło Ci, w wielkim uproszczeniu mówiąc, o analogiczność szeroko rozumianego życia i melodii w muzyce. Po burzy, a raczej wesołości (allegro) przychodzi zbawcza cisza itp. Radzę się przyjrzeć Tereniu końcówce i poprzedzającym, "muzycznym zwrotkom" ;) hej Jimmy
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jimmy za sugestie. Chyba masz rację. Zbyt szybko wkleiłam (tak na gorąco), ale po to jest warsztat. Twoje uwagi są bardzo cenne. Przyjrzę się i przemyślę. :)) hej
Koval_ZNowin Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 czuć impuls, lubię melodię ale chyba o jedno piano za dużo, podoba mi się uskrzydlające allegro, czuć je również. pozdrawiam serdecznie:)
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, to piano mi tak jakoś wyskoczyło...bez sensu. No czasami popełnia się "przeładowanie".;) Cieszę się, że znlazłeś coś do lubienia i poczuleś. Dziękuję. :))) Dobrej nocki życzę.
Koval_ZNowin Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, to piano mi tak jakoś wyskoczyło...bez sensu. No czasami popełnia się "przeładowanie".;) Cieszę się, że znlazłeś coś do lubienia i poczuleś. Dziękuję. :))) Dobrej nocki życzę. ja zawsze znajdę dobranoc
teresa943 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 dopisałam nową wersję trzeciej zwrotki i zakończenia...jak teraz?uskrzydla melodię na falach miłości przekorną nutką brzmi piano forte pod chmurami dokazują jesienne latawce
Koval_ZNowin Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz bez zarzutów:) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz bez zarzutów:) pozdrawiam W takim razie dziękuję i już po zmatwieniu :)
lubię latawce Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 hehehe jesienne latawce pozdrawiają Tereskę! (wszystkie! :D:D:D) ;*
Rekomendowane odpowiedzi