Blue Door Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 dotykam ciszy w obcisłych dżinsach na wskroś chłodnej od świtu poruszam lekko niebo by wytrącić łzy *** lekko splątane słowa kwitną w barwach szaro czerwonych a cisza drzemie zaklęta w wielokropki koci ogon zdejmie czas utuli na srebrnym włosie łagodnie zamruczy przez sen o zeszłorocznej rosie przebudzona snuje się między marzeniem a białą od wspomnień kartką uczy mnie słyszeć ciebie konającego sercu
kasiaballou Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "poruszam lekko niebem" byłoby poprawniej, "swoje" przed łzami raczej do zdjęcia, poza tym łzy, niebo, serce , świt, , rosa "w nich, z nich"- niezręczna powtórka- to co wyliczyłam można zastąpić jakimiś metaforami, przebudować - taka kumulacja oczywistości nie służy wierszowi, jest myśl, potrafisz używać ciekawych metafor, dlatego wiersz zasługuje na dopracowanie - sam zamysł podoba mi się - pozdrówki i powodzenia :) kasia. p.s. EDIT; i jeszcze tytuł bez ozdobików, zwłaszcza cudzysłów
Blue Door Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 będę pamiętać, że bez cudzysłowia:), dziękuję za wskazówki
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zależy od przypadku, wg mnie jest ok no ale niestety natłok wyświechtanych zwrotów i słówek gasi przyjemność czytania która nieśmiało pojawia się w pewnych momentach. myślę, że potencjał jest, należy ćwiczyć i ćwiczyć, podłubać w tym wierszu i napisać wiele innych, ja czekam bom ciekawa jak się rozwinie Twoja poezja ps: pozdrawiam
lubię latawce Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 podobno każdy kiedyś napisał wiersz o ciszy... (eh te wielokropki) więc wiadomo, temat będzie oklepany jak stary koń Twoja próba nie wyszła najgorzej, widać tu potencjał:dotykam ciszy w obcisłych dżinsach a cisza drzemie zaklęta w wielokropkikoci ogon zdejmie czas utuli na srebrnym włosie no popatrz, to jest oryginalne bardzo ^^ reszta moim zdaniem jednak albo wtórna albo przekombinowana, a niebezpieczny rym w trzeciej strofie balansuje na krawędzi banału :> /włosie rosie? ;P nieee zachęcam do czytania i komentowania, a będą z Ciebie ludzie ;-) talent - chyba jest ;o) zdrówko! angie
Blue Door Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 może i będą jeszcze ze mnie ludzie, ale nie wiem kiedy:P
Rekomendowane odpowiedzi