Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Układam z tęsknot myśli, które po cichu wykrada czas, a one odlatują z wiatrem.   Zaplotłam w warkocze dni minione.   Trochę jest smutno mi, że obok nie ma Cię, Babuniu. W Twoich błękitnych oczach mieścił się mój beztroski świat.   Z serdecznym uśmiechem witałaś mnie w progach, jak dobra wróżka zamieniałaś chwile w słodycz.   Byłaś wsparciem służąc zawsze mądrą radą.   Nie zapomnę wspólnych wędrówek przez miedzę, gdy łany zbóż i maki witały nas o świcie. Poczciwej krasuli i karego konia, co piły wodę ze strumienia.   U Ciebie, Babuni, jak u Pana Boga za piecem, wakacje pachniały lawendą.
    • -Mistrzu, są tacy, którzy wolą żyć samemu. -Skoro tak uważają, muszą wiedzieć czemu, lecz może tego nie chcą i sobie wmawiają, że to ich decyzja, a wtedy łatwiej mają.  
    • To pop i hasa. Hipopotama da mu, doktór Kot
    • nie zdobi ust szminką ani nie podkręca rzęs włosy rozsypały się pasmami ciało ubrane w blask słońca   bezruch rozlał się na drewnianym pomoście czas umilkł i nie recytuje chwil   ciszę łamie tylko cmokanie jeziora i trzepocząca w trzcinie ważka   kobiecość zamknęła się w złocie lata
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - ano napytałem się - a z tym głupem masz racje - dla wesołości -                                                                                                                              Pzdr.serdecznie. Witaj - miło że czytałeś - dzięki -                                                             Pzdr. @Benjamin Artur - @Berenika97 - @viola arvensis - @Posem - dziękuję  - 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...