bona Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Terytorium Gdzieś w ogrodzie przy studni, zamarza woda w wydeptanym błocie. Puste wiadro wzbija się; łańcuch wiąże. Unosi się coroczny płacz, za smakiem podkradanych jabłek, słodko-kwaśnym agrestem. Cisza jak rzeka. Omija dom. W rdzeniu pęcznieje. Z nieszczelnych okien wychodzą emocje: boisko, piłka. Krzyk wpada niczym gol w pajęcze bramki. Za szafą przegrana postać, kciuki zamykają palce na klucz. W łóżeczku brzęczy stłuczony sen.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zaciekawia, pozdrawiam.
bona Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Nie wiem tylko, czy interpretacja jest w miarę czytelna, czy wiersz nie jest za hermetyczny. Pozdrawiam i dziękuję. :)
Ilionowski Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 całe zastępy aniołów w tej chwili lamentują! czy tego nie słyszysz? wydzierają się w niebogłosy: "litości!litości!misericordia!". anielska rozpacz jak nigdy ma swe źródło na ziemi, w tym miejscu, o tu! o tu!
bona Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Czyli co? Czytelny? :) Dziękuję wszystkim
bona Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Kurcze niech mi ktoś to zinterpretuje, będę wdzięczna a jak nie można to dam sobie z nim spokój.
adam sosna Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 bardzo przepraszam za marianna ja
BARBARA_JANAS Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok pozdro
bona Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Dziękuję gościom:) Wysłałam drugą wersję, no zobaczymy. Pozdrawiam
Witold Marek Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Woda zamarzająca wydaje się tutaj mieć rację mieć w ogóle do powiedzenia... A to wcale nie złośliwie o tekście, tylko tak do mnie wyraźniej przemawia fragment tej kompozycji. Ale większość jakby nieczyszczona składniowo, „coroczny płacz”, a zwłaszcza „stłuczony sen” to mi nie bardzo z tej bajki. Pozdrawiam.
ZORRO57 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Dział Z - punkty za (4): Stefan Rewiński, pchła szachrajka, adam sosna, BARBARA JANAS,
zak stanisława Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdzieś w ogrodzie przy studni, zamarza woda w wydeptanym błocie. Puste wiadro wzbija się na wysokość żurawia; łańcuch wiąże. Coroczny płacz burych drzew unosi się za liśćmi. W rdzeniu pęcznieje. Z nieszczelnych okien dochodzą emocje: boisko, piłka. Brzęczy stłuczony sen w łóżeczku; krzyk wzmacnia. Mecz się nie kończy. dobry tekst (podług mego miśka rzecz jasna) jak go poddusić nieco, to wydaje różne dźwięki ;) to mnie przekonujee bono aczkolwiek smutny to wiersz, odczyt jenak wyrazny wersja pchełki misie:D cmok
Rekomendowane odpowiedzi