Tomasz_Biela Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 sława ludzi zamyka w autach się wpatruje w nas a my w nią na szybach ze śliny wyprodukowano przekleństwa w pozdrowieniu ostrzegawcze powitania przeżywają alibi znalazło się nam w oczach bosych krajobrazów zwłoki w pół zamarłych foteli wstają z miejsca kiedy zdążamy umierać zamieniają się z nami przystankiem dzwonią z telefonów zbyt późno pomoc zaczęto klaskać w białych rękawiczkach wygodnie spoglądać na rozluźnioną śmierć szalony szofer drzemie w każdym odkąd wynaleziono powóz albo przewóz dokąd się wybierasz ?
gabriel p. Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 sarkastyczne pojęcie sławy i bogactwa a do tego przedwczesna śmierć w wypadku... dawcy są wśród nas i nie trzeba daleko szukać wiersz jest intrygujący, mógłby służyć jako przestroga. gwoli rozluźnienia nastroju, pozwolę sobie umieścić napis jaki ostatnio zauważyłem na samochodzie nauki jazdy: Nie trąb! Robim, co możem... pozdrawiam :-)
kasiaballou Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 intrygujące konkluzje, tylko "się" na początki drugiego wersu coś nie tego (może ma służyć jako akcent cynizmu?), poza tym szukałabym zamiennika dla "zwłoki" - na plus pozdrawiam kasia.
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przychylną opinię uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. się jest celowe nie wiem na ile sprawdzone w tekście ale zamierzone nad zamiennikiem pomyślę / dzięki za uprzejmość uszanowanie/
Judyt Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 w oczach bosych krajobrazów zwłoki w pół zamarłych foteli - to ujęcie jak kadr całości wiersza, przejście nieźle ułożone, i tyle tylko się wypowiedziałam, ciepłoniaście
teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 puenta skojarzyła mi się z moim dawnym wierszemquo vadis? karuzela rozpędzona kręci się świat więcej mocniej prędzej nieczuły jak kamień na oślep pędzi człowiek ciągle w drodze nie wie czy jutro może już dziś skończy się czas potem sąd tymczasem pije truciznę z rynsztoka o marności walczy za ułudą goni w końcu przeminie amen a człowiek – garść prochu warto się zamyślić, dokąd zmierzamy w codziennej gonitwie; dziękuję za tę możliwość w Twoim wierszu; :)))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
lubię latawce Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 dokąd się wybierasz? ;-) wiesz co, ta puenta ni przypiął ni przyłatał, ale pasuje jak ulał ;o) zdrówko!
Rekomendowane odpowiedzi