adolf Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Spój kiedyś z góry na to wielkie miasto, dostrzeżesz tramwaj, który jest tasiemcem determinizmu, bo zawsze po szynach, zawsze w t o miejsce o t e j samej porze. Sunie, tak długi, po Ziemi powierzchni a w każdym członie jaja inwazyjne- pasażerowie. Rozsiewa ich ciągle zatrzymując się i ich - ułożonych w Ziemi organizm: zdrowy, chaotyczny wyrzuca po to, by go u ł o ż y l i! A ja mam ciągle to jedno marzenie wysiąść z tramwaju tak - w pół do przystanku.
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 jak dla mnie to super wiersz :) bardzo fajne porównanie taśiemca do tramwaju i ludzi i puenta też bardzo fajna jak dla mnie refleksyjna :) serdecznie pozdrawiam... :)
adolf Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wgląd, fajnie, że się podoba pozdr.
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 adolfie przy takim determiniźmie przydałyby się rymy, nawet jakaś prowokacja, paralelizmy składniowe powtórzenia. więcej zabiegów. tzn. treściowo ok nawet, ale formą przy okazji takiej treści też mógłbyś zachwycić zdrówko Jimmy
adolf Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomysł genialny :) muszę sprobować, bo co lepiej by dopęłniało treść, niż forma z elementmai powtarzanymi, tak, że się da ją przewidzieć. dzieki za wgląd i fajny pomysł, sprubuję coś wykombinowac. pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Adlfie:)..też mam ochote wysiąść czasem tak w połowie;)...milo było wpaść do Ciebie...pozdrawiam ciepło:)
Rekomendowane odpowiedzi