Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ledwie pamiętam napuszona jakaś balansowała na balustradzie ot pożycie w przelocie nie ma o czym dlaczego więc chłodnym okładem wraca mrówkoterapią pęcznieniem porozsychanych dąg mojego czerepu odtworzę z porowatej pamięci ten szereg cyfr
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba się. Jest taki wieloznaczny? i ciekawie napisany, nie ma co. seweryn
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mnie też się tak wydawało. Ale nikt tego nie komentuje. Dlaczego?
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ja skomentuję. podoba mi sie, jest rzadki i łatwo wylać z niego treść.... i mozna ja pić... gratuluję, lubię zimne pomieszczenia.... P.S. podobno niedobrze przyznawać sie do ignorancji, ale o co chodzi z tym "porozsychanych dąg"? :)
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciekawy tekst, zwłaszcza początek mi sie podoba. pozdrawiam;-)
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chętnie wyjaśnię. Metafory pęcznieniem porozsychanych dąg mojego czerepu użyłem w znaczeniu poważniejszego zastanowienia się, głębszej refleksji. Pozdrawiam, Kolec
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 na mój gust tytuł nieadekwatny, jakby cyniczny, choć utwór raczej w tonacji nostalgicznej a wiersz nie wiem czemu skojarzył mi się z filmem "Między słowami" chyba ta sama idea pięknie napisany zachwyca zabieram do siebie dzięki seweryna
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A trafiłaś celnie Seweryno: tytuł nieadekwatny, jakby cyniczny, choć utwór raczej w tonacji nostalgicznej. Nostalgicznej, z elementani głębszej refleksji. Tytuł tyle cyniczny, co i prowokujący. By czasem zastanowić się, nad zasadnością ulegania łatwym osądom. I jak to się dzieje, że coś (ktoś) staje się ogniwem innego, zasadniczo istotniejszego ciągu zdarzeń. Rad jestem, że wiersz się spodobał.
Rekomendowane odpowiedzi