Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nie zasypiaj

Rekomendowane odpowiedzi

To boli tak bardzo
nie czuję już tego bólu
"Nie zamykaj oczu!"
"Nie zasypiaj!"

Gnijąca ćma
lata wokół nagiej żarówki
obnażony półmrok chwyta myśli
żarówka syczy
i gaśnie
ćma zdechła

Oczy zapadają się coraz bardziej
otwarte
zamknięte
otwarte
"Nie zasypiaj!"

Krew krąży coraz wolniej
zimno

Mokry czarny kot przemierza moje senne drogi
całe życie pogrzebałam
w pudełku o kształcie serca

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kłamstwo Oświęcimskie*             Instytut Pamięci Narodowej - prowadząc śledztwo w sprawie zbrodni w Jedwabnem z dziesiątego lipca tysiąc dziewięćset czterdziestego pierwszego roku - przyjął trzy hipotezy dotyczące odpowiedzialności za masakrę żydów i po zebraniu relacji i analizie dowodów przyjęto, iż zbrodni tej dokonali Polacy z niemieckiej inspiracji - wykluczono tym samym wyłączną odpowiedzialność Niemców i Polaków.   Źródło: DZIEJE.PL   *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian               A ekshumacja została przerwana natychmiast po tym - jak w zbiorowej mogile znaleziono niemieckie łuski od karabinu maszynowego - co przeczy teorii o spaleniu w stodole, proszę również pamiętać żydzi też mordowali Polaków po wkroczeniu Armii Radzieckiej, oczywiście: to jest polska ziemia już od czasów prehistorycznych i wara wam od mojej ziemi - po zdobyciu władzy wszystko dokładnie zbadamy - zapraszając jako obserwatorów przedstawicieli Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości, Organizacji Narodów Zjednoczonych i Niezależnych Ekspertów Naukowych.   Łukasz Jasiński 
    • @Natuskaa co do szczurów to za bardzo nie wiem, ale ludzie są istotami społecznymi. Społeczność pomaga nam przeżyć i żyć, równocześnie musimy dostosować się do szeregu zasad społeczności, w której żyjemy. Co w jakimś stopniu ogranicza naszą osobistą wolność. Czyli... coś za coś, prawda? 
    • @andreas Tak, bo to tajemnica, którą każdy odkrywa dla siebie. Pozdrawiam serdecznie. @Deonix_ Dziękuję za zatrzymanie. ...i niech będzie hermetycznie, przynajmniej nic nie ucieknie. Pozdrawiam.
    • @Wewnętrzny Odgłos   Dlatego to żaden przypadek: w lipcu jest rocznica Rzezi Wołyńskiej i Zbrodni Katyńskiej i moje urodziny - idea transcendentacji duchowej - potrójne złączenie z moimi przodkami, a sekty monoteistyczne tego nie mają - ich wiara jest oparta na wierze w człowieka pod maską bóstwa, gdyby pani Iwona dalej ciągnęła rozmowę, to: zadałbym jej pytanie - czy jest pani za wysłaniem Wojska Polskiego na Ukrainę, de facto: współczesną - Chazarię? Jej odpowiedź byłaby - na tak, otóż to: dwie głowy na jednym ogniu - oni chcą wcisnąć narodową inteligencję do mięsa armatniego i mieć nas z głowy i dalej - rządzić, słowem: świnie u koryta - politycy, kler i świadkowie jehowy są zwolnieni ze służby wojskowej, więc: mamy umierać za tych pasożytów?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...