Kostek Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 "Wiara" Proście a otrzymacie uczyłeś wieki temu i wierzą nie widząc Twych oczu nie słysząc słów nie czując dotyku dłoni mieszkańcy tego świata buntują się czasem nieszczęśliwi opuszczeni cierpiący potomkowie Tomasza czekają cudu niecierpliwe oseski nie wiedzą kiedy Ojciec utuli je do snu zabawi z uśmiechem klapsem przywróci spokój w swoim domu bo przecież obiecałeś Panie proście "Nadzieja" Opowiedz o trawie na zielonych pastwiskach po których Pan pozwala Ci biegać i bawić się z innymi dziećmi co odeszły jak Ty od rodziców a gdy już zima nadejdzie i śnieg przykryje ostatni skrawek mego życia zobaczę te łąki przybiegniesz do mnie i zawołasz mamo i będziesz przewodnikiem w drodze do zbawienia "Miłość" Jeszcze niedawno byłam małym strumykiem wczoraj Panie odezwałeś się do mnie i dziś jestem wezbraną rzeką Jeszcze chłonę w siebie wszystko ale już jutro albo za tydzień zabiorę tylko czyste krople kamyki nie popłyną ze mną Nie znam kresu swej wędrówki wierzę tylko, że TAM stanę się cichą zatoką azylem dla poszukujących statków ochronię je dla Ciebie Panie
abominacja Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 witam bardzo ładnie opisane 3 nasze najgłębsze tajemnice, które spędzają nam sen z powiek. ja kiedyś napisałem tak; Wiara Nadzieja Miłość wieżę w nadzieje w miłości I to na tyle, nic wiecej mi dogłowy nie przychodziło plusik za słowotok pozdrowionka
Kostek Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Dzięki za komentarz. Tak dla uzupełnienie dodam, że one powstawały w różnym czasie, różenej kolejności i pod różnymi tytułami. Dopiero niedawno zaczęły być dla mnie pewnego rodzaju całością. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów M.
Rekomendowane odpowiedzi