Baba_Izba Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ciężkie miasto pęka szarością ołowiem ulice gniotą grafitem malują twarze w wystawach nabrzmiałe pylastą spiekotą ledwo człapię startym deptakiem szaro - szarawych bloków szydercze rury w spaźmie remontu chichoczą w paszczach wykopów gdzie okiem sięgnąć tam nakaz objazd tu przejście a zakaz przejazdu dziury olewam kładki pierdykam i klnę soczyście po chamsku jak się ruszać rwa kulszowa gdzie gospodarz kur ten jego lać kota na smycz psa do słoja ryby w klatkę z tego lunaparku w ostatnie zadupie czas najwyższy trzeba kurde wiać na jak długo starczy pięć stów i fura optymizmu pt.„wesołe jest życie staruszka!”?
Baba_Izba Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Przepraszam Wszystkich, którzy zechcą wpisać uwagi i komentarze, za to, że długo nie odpiszę. Wyjeżdżam, odpiszę po powrocie, uwagi wezmę do serca. Dziękuję, dziękuję za wszystko! Pozdrawiam słonecznie i urlopowo - baba
M._Krzywak Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Po pierwsze, forma pasuje mi jak ulał. Z jednej strony mam podobne wrażenia z "miasta" (a to już zbliża tekst bardziej do "serca"), a drugiej - żywiołowy tok wypowiedzi peela. Szkoda troszeczkę, że w samej puencie zdecydował się na morał, pytanie retoryczne, bez którego można by się było obejść (dla ciekawostki powiem, że "wesołe jest życie staruszka" robiło furorę u nas w jednostce, z wiadomych przyczyn :) Po drugie, widzę wysiłek skierowany w stronę wypowiedzi, wersy łączą się ze sobą jak ulał, np: "ledwo człapię startym deptakiem" czy: "jak się ruszać rwa kulszowa" sprawiając, że wiersz sam się czyta. Na plus. Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Uwag nie będzie i to właśnie możesz sobie wziąć do serca :) Na duży plus. Słonka!
amehob Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam nadzieję, że nawystarczającodługo, żebyś wróciła z kolejnymi pomysłami opis miasta bardzo realistyczny, przekonywujący do granic podoba się oczywiście:) pzdr. am.
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 i mnie też przekonało to twoje brzydkie miasto i dobrze że wyjechałąś nałap powietrza nałąduj akumulatory do zobaczenia z wierszem :)
Rekomendowane odpowiedzi