Bernadetta1 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 dłonią wyprostujesz pomarszczone fale wzrok bursztynu ogrzeje chłodną taflę wody zasypiesz w wiaderku pełnym piasku muśnięcie palców tak mimochodem przemknęły obok siebie niewidzialne dla naszych realiów * ślad stóp na plaży niech żyje swą prawdą zanim porwany falą żywiołu zaprzeczy swemu istnieniu
adolf Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 wzrok bursztynu ogrzeje chłodną taflę wody * ślad stóp na plaży niech żyje swą prawdą zanim porwany falą żywiołu w.w fragmenty jak dla mnie sa bardzo świetne, żeby nie powiedzieć genialne, ciekawy opis zabarwiony emocją (pewnie by i ruszyły mnie bardziej ale że jestem cohry to i tak cudo, że wynajduję takie ziarenka rzecz jasan chory na grype ;) ) pozd.
Bernadetta1 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 dzięki Adolfie że zajrzałeś:)..wracaj do zdrowia i to szybko:)... pozdrawiam ciepło:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mmm, tak jak adolf czytałem z zadowoleniem i zazdrością. Bardzo spokojny, lekko liryczy obrazek. Pozdrawiam :)
Wałodzia Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Subiektywnie rzecz biorąc, "dla naszych realiów" jest zbędne. Mam wrażenie, iż język jest troszkę zbyt uczony w odniesieniu do toposu. Są wakacje - to realia obecne w Twym zapisie; można zapomnieć o tym, co codzienne. Dlatego też "Porwany falą żywiołu" to chyba dość wyświechtany zwrot... ===================================== Ogólne wrażenie pozytywne. Zarzuty nad kreską. Wałodzia.
teresa943 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Bernadetto, urokliwy ten Twoj wierszyk, chwyta za serce... :) serdecznie pozdrawiam -teresa
Bernadetta1 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 dzięki Teresko:)...wpadaj tutaj częściej:) pozdr.
Baba_Izba Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 "swą" i "swemu" w końcówce - za dużo, popraw, zrób coś z tym a będzie lepiej. Ciepły, ładny obrazek wakacyjny z głębszą treścią, pozdrawiam - baba p/s przemyśl całe zakończenie
Bernadetta1 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 dzieki Babo:)...bede kombinować..i poprawiać pozdr. cieplo
Rekomendowane odpowiedzi