jacekdudek Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 nawet gdy warto... warto dla wsłuchania na szum krwi głowę położyć na deszcz - płacz cichy pokątny bóg zakpił ze mnie dał mi wielki kanion i rafę w cafejce pod drewnianym bocianem odzyskuję moje miasto
Fanaberka Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, Jacku, że należałoby zrezygnować z pierwszej zwrotki. Pierwszy wers jest w tytule, natomiast "wsłuchania" domyślamy się w dalszej części wiersza. W drugiej zwrotce nie łamałabym frazy, lecz pociągnęła jako całość. Wychodzi fajna przerzutnia: "pokątny bóg". Jak piszesz boga z małej litery to może i rafę? Tyle mi zostało:położyć głowę na szum krwi deszcz pokątny bóg zakpił ze mnie dał mi wielki kanion i rafę w cafejce pod drewnianym bocianem odzyskuję swoje miasto Pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 ja natomiast myślę, że należałoby zrezygnować z wiersza, albo dopisać do niego myśl. Zbyt obrazkowate to wyszło. ani to dla ducha ani dla oka miłe Jimmy
lubię latawce Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 jest tu jednak jakiś diabelski pierwiastek :D ten bocian, konkretnie ale to tak z autopsji ;P no to zdrówko! bociuś ;o)
Baba_Izba Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Dla mnie - w wersji Fanaberki nawet miłe do wysłuchania, choć przyznaję rację Jordanowi, że lepiej odłożyć wiersz, odczekać, dopisać co trzeba. W obecnym stanie wiersz budzi niedosyt. Pozdrawiam - baba
BARBARA_JANAS Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tekst tworzy klimat. Znakomite ujęcie odczuwania poprzez wsłuchanie. Wsłuchanie, które tak wiele potrafi a zarazem jest ograniczone do jednego miejsca. Zakończenie to przyjęcie tego ograniczenia i czerpanie poprzez zmysły wszystkiego co możliwe. Biorę do ula. Serdeczności
jacekdudek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, Jacku, że należałoby zrezygnować z pierwszej zwrotki. Pierwszy wers jest w tytule, natomiast "wsłuchania" domyślamy się w dalszej części wiersza. W drugiej zwrotce nie łamałabym frazy, lecz pociągnęła jako całość. Wychodzi fajna przerzutnia: "pokątny bóg". Jak piszesz boga z małej litery to może i rafę? Tyle mi zostało:położyć głowę na szum krwi deszcz pokątny bóg zakpił ze mnie dał mi wielki kanion i rafę w cafejce pod drewnianym bocianem odzyskuję swoje miasto Pozdrawiam. właściwie to wiersz jest bez tytułu, miałem kropkować i cytować w tytule - wiem, tak jakoś wyszło, bo na f. źle widziane są teksty bez tytułu...z małą literą, masz oczywiście rację, nad resztą pomyślę, dzięki wielkie...
jacekdudek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tekst tworzy klimat. Znakomite ujęcie odczówania poprzez wsłuchanie. Wsłuchanie, które tak wiele potrafi a zarazem jest ograniczone do jednego miejsca. Zakończenie to przyjęcie tego ograniczenia i czerpanie poprzez zmysły wszystkiego co możliwe. Biorę do ula. Serdeczności jak zwykle trafnie, dzięki "pszczółko"
jacekdudek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to co tu myśl pomoże, jak takie nie-miłe, zrezzygnować nie mogę, no i impas, zgódź się na remis, co?,dzięki za koment, pozdrawiam
jacekdudek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. twoje! kle kle dzięki za wejście
jacekdudek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odłożony był dość długo, dopisać trudno, niedosyt lepszy od przesytu, oczywiście uwagi do przemyślenia, dzięki babo, pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 a ja przed chwilą oglądałam zdjecie i bardzo dopasowł mi sie twój wiersz, oczywiście niewielkie poprawaki pożądane, ale to ciekawy temat! deszcz, wsłuchanie, warto gniazdo! pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi