Marek_Stasiuk Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 czy ziemia inny ma ruch planet? czy obłęd mnie wiedzie w twe dłonie? nadaremnie? miłość w nich trwonię słodycz obietnic z ust twych spijam zgubę dla duszy swej niosę lecz zgadzam się by myśl mą twego ciała trucizną otulić, na zapas uśmiercić już się nie broni od krzyku w ciszę przebiega pożarem serca
lubię latawce Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 o rany, to tego jest aż cykl? nie podoba mi się - już źle mi się widzi otwieranie wiersza pytaniem retorycznym, pojawiają się takie poetyzmy jak "twe", "mą" a co gorsza - nawet "pożar serca". poza tym masz błąd - "trwonię" i "wież" w sygnaturce, chyba że tu jaka meta(s)fora niedościgła ;P
Baba_Izba Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a)planety mają swoje tory i ruch, nie ziemia: - ruch planet b)jak nadaremnie, to już jest dramat! c)całość - jednak komedia. Teraz poważnie:Marku, za dużo patosu, górnolotnych śmiesznych określeń, wytartych, zużytych jak: pożar serca, ciała trucizna, zguba duszy,słodycz obietnic, spróbuj wymyślić coś Twojego, prostego ale pięknego. Nie zrażaj się, weź jednak wszystkie uwagi pod uwagę, jeśli chcesz tylko się czegoś nauczyć, to znajdziesz tu życzliwych. Serdecznie pozdrawiam - baba
Marek_Stasiuk Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 ...z tą ziemią i ruchem planet to celowe.. Ziemia jest tu w centrum, jak uczucie, które zmienia porządek rzeczy... Patos? hm, to możliwe, ale ja lubię patos... A nadaremnie jest z pytajnikiem to fakt. Jednak w sutyacji, kiedy rodzi się uczucie, niechciane a jednak tak mocne, przed którym się wzbrania, więc zakazane, powstaje pytanie czy nie nadaremnie, ponieważ skończyć się to może zniszczeniem, porażką. Dziękuję za wszystkie uwagi, wezmę je do siebie. Pozdrawiam
patti patti Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 ..piękny wiersz Marku bardzo mi sie podoba...chyba wiem co czułeś pisząc go....jak pięknie być zakochanym..pozdrawiam...
patti patti Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 ...zakazany owoc kusi....mam nadzieje że dobrze rozumiem...?
Rekomendowane odpowiedzi