Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Leszek Piotr Laskowski smutny jest ten wiersz- i to byłoby wszystko. Ale dodam: nawiązanie do:  Dziejów Apostolskich. I panteistyczny zachwyt też jest.   Napisałabym historię(Stary Testament 1Krl 18) jak Eliasz szydzi z   proroków Baala. Ale pewnie to nie jest interesujące- bo kabarety i już. „Wołajcie głośniej, bo to bóg! Więc może zamyślony albo jest zajęty, albo udaje się w drogę. Może on śpi, więc niech się obudzi!" Eliasz krzyczał- powiem szydził.   Z Boga też szydzono- gdy był przybity już do Krzyża.. I jeszcze fragm ze Starego i Nowego Testamentu- Łk: "Czemuście Mnie szukali? Czy nie wiedzieliście, że powinienem być w tym, co należy do mego Ojca?" To powiedział  12 letni Jezus do Maryi i Jezusa- gdy znaleźli Go wśród uczonych w świątyni..   Szydzenie z wierzących, modlących.  Jakie to fajne nie?  
    • @Migrena   Mroczne zakończenie - kobieta staje się"tasiemcem w jego jelitach" , zaczyna wyjadać go od środka. To nie jest jednak optymistyczny happy end. To raczej wizja wspólnego gnicia.  Tekst super! :)
    • @Migrena   Muszę się przyznać, że czytałam ten tekst wcześniej. Spotkałam się z koleżanką, która narzekała na swojego męża - a wiedziałam , że coś zabawnego już napisałeś. Przeczytałam jej - myślałam, że "umrze ze śmiechu" - wołała "cały on"!   Świetny, teraz już i terapeutyczny tekst! :)))
    • @Alicja_Wysocka Przeobłędny wiersz o miłości do poety.   Pozdrawiam ciepło.
    • @Łukasz Jurczyk   Mamy tu brud, samotność i ironię losu. Agrianin , który całe życie uczył się gardzić słabością, kończy jako ktoś, kto oddałby wszystko za najmniejszy gest troski.   Góry nie znają miękkich serc, tylko jeden rozkaz: trwaj. Reszta to milczenie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...