Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Szukałem w chmurach, ponoć tam mieszkasz. Szukałem w górach, ponoć bliżej do Ciebie. Patrząc na obrazek łapałem spojrzenie. Ścierając kurze odmłodziłem Twą brodę. Wreszcie Cię spotkałem, wisiałeś na krzyżu. To tu spędzałeś najwięcej czasu. Byłem tam wtedy, krzyczałem ochryple: na krzyż z nim! Rzucałem kamieniami, tak by trafić i zabić. Naciągałem Twe ramie i przybijałem ciało. To ja przebiłem cię włócznią ostrą i to nie raz, nie dwa. Lecz teraz gdy wiem, że Ty jesteś Nim żałuje tego co robiłem, żałuje za zabicie Chrystusa. Zwątpiłem w prawdę, uwierzyłem w obłudę. Spójrz na me skruszone serce, wybacz mi winy. Stukanie z konfesjonału dochodzi do mych uszu. Teraz ja.
Baba_Izba Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Mateuszu, zaznaczam obecność, czytałam, nawet nie raz. Nie wiem co powiedzieć; wiersz nie w moim guście. Pisany w porywie, a wyszedł zakalec. Można to samo - ale inaczej - nie tak samo! Mało poetyckie. Miałeś lepsze. Serdecznie pozdrawiam - baba p/s Jeszcze zebrałam, wyliczam: "Tam, Ciebie, Twą, Cię, tam, nim, Twe, ja, cię, Ty, Nim, me, mi, mych, ja" - nie za dużo? A czasem można zamiast: "Stukanie z konfesjonału (............proza!!!) dochodzi do mych uszu. Teraz ja." krócej: puk, puk.
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 heh no troszke duży ten zakalec :) i nad tym również posiędzę i pomyśle by to bardziej poetycko wyszło :) dziękuje bardzo za komętaż i serdecznie pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi