Akster Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 zapyziały snobizm zaściankowej pipidówki ludzie przed żółtym domkiem w kolejce po nadzieję na kartki kolekcjonują na sobie kiczowe pozory luksusu obnarzają Cie z grzechów przed sobą samym samym wewnętrzna strona uda obcej kobiety i język z eteru wskazówki masońskie jedyne: "nie tak żyj!" starość bolesna w każdym autobusie śmierdzi starość wie lepiej - lepiej zrezygnuj radiem Cie poszczuje szuje mądrzejszy kto śmielszy piekniejszy kto bogatszy wrony nauczą Cię wkłują Ci samopoczucie gorszości i sam z siebie zaczniesz się truć by przeżyć pastylka samooceny: nikt lepszy bogatszy też profilaktycznie ze słabszym się mierz zwierz prorocy wieszcze obłudny tłum łamistrajków zamurowani w mysiej wierzy i kopalni Wujek silni są gdy mają hasło: "komuchy" "musi odejść" "pogrzeb" dam wam krótki okrzyk uwolnienia myśli teraz otwórz oczy skurwysynu z Wiejskiej szaruchu i Ty od pacierzy Żyj!
Drax Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Eeej, co odczep się od Ojca Dyrektora, tak?! :D:D A tak poważnie: niezłe. Może przydałoby się troche więcej metaforyki, ale jest nieźle. Dosadnie i mocno o nas. Szczególnie podoba mi się trzecia strofa. zapyziały snobizm zaściankowej pipidówki //szkoda, że tak dosłownie - tu możnaby cos poprawić ludzie przed żółtym domkiem w kolejce po nadzieję na kartki //to mi się podoba ;) kolekcjonują na sobie kiczowe pozory luksusu //a tu już jest gorzej - znów zbyt dosłownie obnarzają Cie z grzechów przed sobą samym //też niezłe samym //niezły koncept z tymi rymami na końcu. nie miałeś tu słowa, które by się rymowało, że musiałeś to samo powtórzyć? ;) wewnętrzna strona uda obcej kobiety i język //ujdzie w tłoku, ale dla mnie za bardzo wprost, wulgarnie niemal z eteru wskazówki masońskie jedyne: "nie tak żyj!" starość bolesna w każdym autobusie śmierdzi //dosadnie, może zbyt dosadnie. jakąś metaforkę rzucić nie łaska? ;) starość wie lepiej - lepiej zrezygnuj //nie za dobrze wygląda to powtórzenie... radiem Cie poszczuje //wredne ;) szuje mądrzejszy kto śmielszy piekniejszy kto bogatszy wrony nauczą Cię wkłują Ci samopoczucie gorszości //nie podoba mi się "gorszość". poszukałbym tu jakiejś przenośni i sam z siebie zaczniesz się truć by przeżyć pastylka samooceny: nikt lepszy bogatszy też //dobre z tą pastylką. nie mogłeś takich zrobić więcej? ;) profilaktycznie ze słabszym się mierz //tu też wrednie: to mi się podoba ;) zwierz prorocy wieszcze obłudny tłum łamistrajków //rozpędzasz się ;) tu jeszcze może być; potem trochę zbyt dosownie zamurowani w mysiej wierzy i kopalni Wujek //chyba "w wieży" ;p (a może wyrzuć to "i" albo zastąp myślnikiem?) silni są gdy mają hasło: "komuchy" "musi odejść" "pogrzeb" //fajne ;) dam wam krótki okrzyk uwolnienia myśli teraz otwórz oczy skurwysynu z Wiejskiej szaruchu i Ty od pacierzy //to nie list - "ty" małą literą ;) zwłaszcza, że nie okazujesz szacunku Żyj! Podsumowując, niezły tekst o nas, ale coś bym tu i tam jeszcze poprawił. Jeśli chcesz się jeszcze zajmować podobną tematyka, poczytaj (posłuchaj) Kaczmarskiego - on się potrafił na Polakach wyżyć. Ucz się od mistrza ;) Pozdrawiam, Drax
Akster Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dzieki za uwagi i za poświęcony czas. Jeszcze raz pozdrawiam. Akster:)
Rekomendowane odpowiedzi