Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Spotkałem ludzi z biletem w dłoniach, biegli po życie po wielkich słowach.   Spotkałem ludzi o brudnych dłoniach, co biegli gładko po ludzkich głowach.   Spotkałem ludzi o zimnych dłoniach, co żyją szybko bez tchu i słowa.   Spotkałem ludzi w zranionych dłoniach, które ból wypalił, a nienawiść nie zmogła.
    • Witam - ciekawie napisane - jestem tak -                                                                                Pzdr.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To prawda jest i bywa, że - niestety. :) Dziękuję.
    • Witaj  - mi też podoba się moment z muszlą -                                                                                    Pzdr.
    • Kolejny utwór z cyklu "Echo":     Wody, tylko kropli wody Karki pod ciężarem młota Zaginają bez swobody Bo zapłakała złota   Księżniczka bólem zapłakała Wojna i piekło, sen w śnie Płonie połać kraju cała A więźniów ból w łuk gnie   Wody – pragną tylko tego Usta suche, popękane Dusze wojny trwaniem znękane Jakby nie dość było złego Wszędzie ból, cierpienie I upiorów mrocznych cienie   Krew, krew, krew Wojna w drzwi puka Wojny zew Płaczącej szuka   A ta w wieży, w wiecznym śnie W sen, w weselny sen się pnie Wzwyż, do góry Ponad śnienia mury   Pnie się, płacze, płyną łzy Mroczne nawiedzają sny
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...