Tomasz_Biela Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 którędy próbuję cię dogonić nie wiem kiedy do mnie wracasz * biegasz po moich żyłach nierówno wszytych splątanych w supły - koszmar przewinięty banałem i na odwrót na czerwonym dywanie tusz i dreszcz dżin w butelce zamknięty w krwioobiegu pędzel i wprawiony retusz jesteś adrenaliną której nie chcę opanować co tak naprawdę jest tuszem a co retuszem w momencie pstryczka w nos od Salvadora Dali bo chyba każdy śni i próbuje żyć Jego zasadą
teresa943 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 którędy próbuję cię dogonić nie wiem kiedy do mnie wracasz peel zakochany? nie potrafi uwolnić się od natrętnych myśli o kimś, kogo kocha? dalej cudownie opisane zmagania wewnętrznebiegasz po moich żyłach nierówno wszytych splątanych w supły - koszmar przewinięty banałem i na odwrót na czerwonym dywanie tusz i dreszcz dżin w butelce zamknięty w krwioobiegu pędzel i wprawiony retusz jesteś adrenaliną której nie chcę opanować plastyczne obrazy walki z namiętnością zgrabnie zamyka pointa; przyszedł mi na myśl surrealistyczny obraz "Płonąca żyrafa"...peel też płonący... Tomku, to tak po pierwszym czytaniu, podobno pierwsze wrażenia są najcenniejsze... Wiersz bardzo mi przypadł... :) serdecznie pozdrawiam -teresa
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 - diagnoza: -testosteron? -testosteron! -testosteron i . -recepta: każdy pożar da się zgasić, przy pomocy kasy u kasi...:) -wiersz się podoba, choć krytyk woli jaśniej i lżej poprowadzony wątek. mniej mąk, wiecej liryk- szepnął satyryk. moc ps. -pięknie jest móc powiedzieć kobiecie- jesteś moją kokainą !
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 to nie jest o miłości do Kobiety ale dziękuję za upodobanie
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - a wierność jednej modelce? pyt
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - a wierność jednej modelce? pyt to jest miłość i wierność do innej straty z jednej strony z drugiej zysku nic nie będę wyjaśniał. nie ma potrzeby./ a propos - modelki to są na wystawach w sklepach innych modelek nie uznaje
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 -S.Dali miał jedną modelkę Galę. O niej myślałem. Ciekawe prawda, ten wyginacz rzeczywistości miał tylko jedną, jedyną modelkę. Wzorzec! Facet był mistrzem autokreacji kochał siebie, tylko siebie... i Galę. Mimo wszystko w miłości zachowywał się realnie -romantycznie a nie surealistycznie. Po śmierci Gali namalował swój ostatni obraz. syp
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Ciekawe to jest Tomaszu, pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za "ciekawość" również pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem o tym cieszy mnie jednak wielorakość interpretacji thx
Jemall Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytanie tych liter daje kopa, innych nie próbuję, boję się przebudzenia :) Z Dalim nie wiążę, muszę doczytać + J
Rekomendowane odpowiedzi