Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy zmęczą Cię spojrzenia ludzi
gdy zapragniesz głuchej ciszy
wstąp w me skromne progi
rozgość się wygodnie
u mnie zaznasz spokoju
na ciele i duszy.

Kiedy doznasz przesytu światła dnia
gdy zapragniesz żyć pod osłoną nocy
przyjdź do mnie
ułożę Cię w satynowej pościeli
obejmę mocno
zaczaruję Twoje sny
będziemy trwać w natchnionym uścisku
dopóki nie nadejdzie blady świt.

Kiedy zapragniesz miłości
zajrzyj do mnie
już nie będziesz sam
ja ukoję twe smutki
spełnię twe pragnienia
wyśni się Twój wielki sen
byś już zawsze czuł się jak w raju.

Kukusiowi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kącik prasowy W całych trzech ścianach Niezbyt już ludziom Mógł odpowiadać. Poszło w celofan Niezłej tandety Stoisko, za nim Profil kobiety. Jeszcze przed drzwiami Ostatni dymek - Szef przesiaduje Na zewnątrz biura. I różne inne: Sklepik z farbami, Ścisk w galanterii - Emerytura. I dorabiamy Klucze - zegarmistrz. Teorie w perfum Sprzedaży - dawni Mistrzowie cechu Zza siódmej góry. Bar na pięterko, Bankomat w parking. I gdzie odeszli? Może do kina. Ech, nawet kebab Nie miał tu wzięcia. Zwija się, zwija Wełna, mieścina. Kolejny lokal Do wynajęcia.                  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak się mówi głupia jak gęś i faktycznie gęsi mądrością nie grzeszą, choć jak na ptaki to podobno całkiem inteligentne.  
    • @Roma , ciekawie usłyszeć, że przeczytałaś "Krok w błękicie" razem z interpretacją w komentarzu (rozumiem, że chodzi o mój komentarz). Bo są tacy, którzy uważają, że interpretowanie wiersza przez autora szkodzi intuicji czytelniczej, ale tobie chyba ta moja interpretacja nie zaszkodziła. Szczerze mówiąc, to mój wiersz "Krok w błękicie" zaczął mnie na prawdę ekscytować, kiedy zacząłem pisać tę jego interpretację. Wiem, że to brzmi nieco narcystycznie, ale cóż tak to już jest, że czasami poeta, zaczyna mieć fioła na punkcie swojego utworu; A z drugiej strony, to ciekawe, co masz na myśli pisząc, że w "Kroku w błękicie" podszedłem poetycko do tematu kary. Bo mi się wydaje, że w "wolnej woli" też podchodzisz poetycko do tematu, w tym wypadku akurat grożącej, kary, chociażby dlatego, że starasz się oddać tę atmosferę, nieprzyjemną atmosferę. Ja natomiast w "Kroku w błękicie" chyba tworzę w związku z tematem kary taką sielską atmosferę i dlatego liczę się z tym, że ktoś to mnie może uznać za jakiegoś aberracjonistę :D ;
    • trafiony - dobrze podpatrzony i niepozbawiony goryczy odnoszę wrażenie że autorce brak dystansu do tematu -świeżynka (może się mylę - przepraszam)   to wy karmicie naszą próżność wystarczy trochę wam dogodzić pałeczka sztafet przechodzi równo o dojrzałości nie ma mowy :))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Przesłanie powinno być, bo inaczej to grafomania.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...