kyo Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 to wcale nie jest proste – pisać o sobie i o tym, że nie ogarnia się wszystkiego wokół. mówisz: musicie być bardzo samotni. tak, jesteśmy. bo jak inaczej zaglądać bestii w oczy, bogu? drepczemy, ugniatamy deszcz i liście – wiem, to śmieszne, ale zapalam fajkę, i jestem w ogrodzie liter, po prostu ponad, w głębi. taka karma, dykcja opalonych skrzydeł. ktoś powie: bzdura, banał! pisanie to jazda pod górkę, w ciemność nie znającą odpowiedzi, pod włos który pręży włókno, ponad to czego nie ma – wydarzy się wkrótce; złączy atom z atomem.
Pancolek Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Oj tak. Być może trochę interpunkcja krępuje oczy czasami, ale to szkopuł. Wrócę ++ Pancuś
Baba_Izba Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten wiersz, tchnie nowym powiewem, świeżością spojrzenia na pisanie poezji. Prostotą. Z przyjemnością przeczytałam, pozdrawiam serdecznie - baba
zak stanisława Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 drepczemy, ugniatamy deszcz i liście – wiem, to śmieszne, ale zapalam fajkę, i jestem a jeśli nie zapalę? czy nie będę? :)
Rekomendowane odpowiedzi