janusz_pyzinski Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 widzę cię światło i choć nie mieszkasz we mnie codziennie dotykam słyszę pieśń brzasku gdy wchodzę w najwierniejsze barwie słońca zboża dojrzewające w krajobrazie nieba widzę stągwie cienia z których pijesz radość roztańczenia z wiatrem w azylach zajęczych jak sygnaturka dajesz znak do modlitwy czas rozstawiasz po kątach i narzekasz na chwilę bezczynności kiedy już zamkniesz oczy kwiatom i oddasz w dzierżawę gwiazdom ciemną łąkę nad miastem chciałbym tak wtedy stać oparty o ciebie i przestrzeń i śnić pod zatrzaśniętą powieką najmilszy rodzinny pejzaż gdzie jeszcze zapach naftaliny przywraca świat słońca i światła które rozumie kocha i nie żąda a ja drżę jak alien kiedy wnikasz we mnie zachłannie już nie krok po kroku ale myśl po myśli w świat który jest wciąż moim światem
Bez przyszlosci Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 to trudne, wpuścić kogoś do swojego świata i jeszcze trudniejsze, zaakceptować ten świat i zostawić właścicielowi w niezmienionym stanie jeśli wpuściłeś Ją do swojego świata i on wciąż pozostaje twój, to Ona musi być niezwykłą osobą :) pozdrawiam ciepło
Goya Abramowicz Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Tak, to jest to PIĘKNO które błądziło w Tobie, teraz jest przy mnie...
Rekomendowane odpowiedzi