Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Wpływ księżyca na zawartość świeżo spakowanych toreb Zbawienne prosię Rozbiłam skarbonkę nie patrząc w oczy W żadne pobliże oczu Nie oznajmiając pustym ścianom śpiących luk po obrazach Meblom ozdób wydartych z ich serdecznych palców Przenoszę przez próg własne kanty Na palcach. kilkakrotnie i z cichym skupieniem Budzisz się kiedy ostatni kurs, ten najcięższy i metalowy Wsuwa język na podniebienie Łapiesz powietrze mimo że lufa nie może być dusicielem (nie sama) najwyżej wystrzeli i spadnie ci w ręce noc podsuwa zeznania, przecież ja wtedy byłam daleko i dalej mnie nawet widziano wzywam na świadka gwiazdy a one zgodnie i chórem wytłumaczą ławie że zdruzgotana zawsze mówię prawdę
maranatha neothenia Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 mnie tam pobudza do wyobraźni/ kobiety, kto je zrozumie? są tacy co chociaż pojmują pewne schematy kobiecego serca/ 'Meblom ozdób wydartych z serdecznych palców' kojarzy mi się z tym że wszelkie cosie z serdecznych palców po kilku latach niedbałości/ i druzgoczących trzęsień są jak mebel/ nie przypominają żadnej miłości tylko starą kanapę/ albo pufę co nikt nie wie skąd się wzięła i 'kto ją przyniósł do domu.' obrazoburcze/ pozdr
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 dzięki medytantko ;P (tak się mówi?) dzięki za obrazoburczość podwójnie, aż to sobie gdzieś zapiszę wpadaj częściej Jimmy
teresa943 Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ucieczka od życia pod osłoną nocy? Pozdrawiam serdecznie -teresa
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ucieczka od życia pod osłoną nocy? Pozdrawiam serdecznie -teresa Bingo! Witaj, przyjemnie mieć Cię w swoich progach zdrówko Jimmy
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 biedne prosię - zawsze ktoś cierpi a wiersz... niby płynie - treścią drapie do krwi zdrowia:)
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten akurat najmniej mi się podoba z ostatnich trzech, zastanawiałem się czy wrzucać, rzeczywiście drapie, ale nie jest to to przyjemne drapanie zdrowie Jimmy
Marusia aganiok Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 jak drapie - znaczy jest i żyje:)) dużo można sobie jeszcze dopowiedzieć, mimo że wiersz swoje gabaryty posiada:)) Miło Cię czytać Jimmy:)) pozdrawiam:)))
Baba_Izba Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 ponoć to dobrze, jak każdy - na własny sposób. Nie wiem dlaczego, ale zabiła, bo musiała. Nie odpowie. Przecież była daleko. Może tylko w myślach? W każdym bądź razie z premedytacją, zaplanowała, spakowała w torby co trzeba. Smutne. Pozdrawiam - baba
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dokładnie! myślami daleko, zmienię tytuł na coś z odległością dzięki za wizytę Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło czytać Marusię ;) dzięki, że wpadłaś zdrówko Jimmy
może tak Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 wymyślasz to co piszesz, czy piszesz, bo coś Cię 'uwiera'?
Rekomendowane odpowiedzi