Gaja Istnieje Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 nic nie rozumiesz posłuchaj ja nie mam już 30 lat wplatam tylko dyspozycje między mnie i siebie nie jestem jak Kleopatra a ona próbuje mnie uwieść regina meretrix femina trita
Gaja Istnieje Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 regina meretrix- królowa nierządnic femina trita- dziwka
Rafał Różewicz Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 mi się za bardzo nie podoba, ale warsztatowo ok.
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Jeśli w tytule "Nastolatka", to dlaczego w treści: "ja nie mam już 30 lat", a nie jeszcze? Nie rozumiem.Pewnie jakaś skryta intencja, której "nie rozgryzłam". Serdeczności - baba
Gaja Istnieje Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodzi właśnie o to, że "Nastolatka" broni się przed dojrzałością, czy nawet seksualnością, którą narzuca jej dorastająca podświadomość. Przez chwile sie na to godziła, ale JUŻ tego nie robi, rozmyśla się. Mam nadzieje, że mniej więcej wyjaśniłam i z góry przepraszam za narzucenie własnej interpretacji :) Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodzi właśnie o to, że "Nastolatka" broni się przed dojrzałością, czy nawet seksualnością, którą narzuca jej dorastająca podświadomość. Przez chwile sie na to godziła, ale JUŻ tego nie robi, rozmyśla się. Mam nadzieje, że mniej więcej wyjaśniłam i z góry przepraszam za narzucenie własnej interpretacji :) Pozdrawiam często kobieta chce całe zycie zostać nastiolatką, podświadomie broni swojej pozycji, czyniąc więcej szkody niz dobrego (sobie, oczywiście) pozdrawiaqm mnie się spodobał, bo -chyba trafił) serdecznie! matko Gajo!
Baba_Izba Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Dziękuję, za wyjaśnienie intencji słowa JUŻ. Coś się stało, co zmieniło nastawienie peela: "wplatam tylko dyspozycje między mnie i siebie" Tu peel mówi, o trudzie dojścia porozumienia z samym sobą. Wiele sprzeczności czasem nami miota. Wiersz podoba mi się coraz bardziej. Pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi