darstar Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Na szczudłach wiatru wkracza podstępem, Do drzwi duszy, drogą murowaną planami. Zabiera wszystko; w nicość obraca Złudną nadzieję, którą żywiąc się pokornie, Rozpalam wciąż pogodną myśl w sercu. Aż złamie boleśnie tamy wiary i mocy. A powodzią łez muśnięta duma Szczątki nadziei zbiera bezwładnie, By ulepić ostatnią kroplę siły marnej, W której utopię ciężar zwątpienia, Goryczy ziarno przydusze krzykiem...
Baba_Izba Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Czytałam kilka razy. Przepraszam, ale nie wiem nadal; CO "Na szczudłach wiatru wkracza podstępem"? czy "ciężar zwątpienia", czy goryczy ziarno"? Dla mnie zbyt zagmatwane, udziwnione. Jeszcze tu wrócę, może się coś dobrego z tego tekstu wykluje? Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 aha, smutne! Peel powinien się wziąć "w garść", a Autor może nieco mniej "puszyć"? Dziękuję za podpowiedź, serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi