teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 spojrzeniem rozpalił szkarłat pociemniał zawstydzony w uszach brzęczały słowa jak wyrojone osypodobna do mojej żony za oknem umykały pola spod powiek źrenice śledziły przystojny niestety żonaty tymczasem żartowniś blefował niedługo amor trafił bez pudła powiązał na zawsze pociagiem
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Tereso! Ładna historyjka, wspomnienia z podróży. Amor pewnie często jeździ pociągiem. Żart wart jest uśmiechu:)) PozdrawiaMy.
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))
Judyt Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 ah te pociągi pozdrawiam ciepłoniaście
HANIBALL.L Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za pierwszą częścią tekstu podpisuję się obiema rękoma, choć szkarłat sam w sobie jast rozpalony, nie trzeba mu pomocy, wzmocnienia wyrazowego...potem żonaty amor i nieszczęsny pociąg...mam nadzieję, że to blef/bluf, żart żartem, ale uśmiecham się grzecznościowo...pozdrawiam, b.podobają się wyrojone osy, są takie pojedyncze, wyraziste, chce się ich kolorów....
teresa943 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za pierwszą częścią tekstu podpisuję się obiema rękoma, choć szkarłat sam w sobie jast rozpalony, nie trzeba mu pomocy, wzmocnienia wyrazowego...potem żonaty amor i nieszczęsny pociąg...mam nadzieję, że to blef/bluf, żart żartem, ale uśmiecham się grzecznościowo...pozdrawiam, b.podobają się wyrojone osy, są takie pojedyncze, wyraziste, chce się ich kolorów.... hmm...wiem, szkarłat jest rozpalony czyli intensywny, ale tu chodzi o przyczynę (spojrzenie sprawcą rozpalenia - wywołanie szkarłatnego rumieńca u zawstydzonej dziewczyny)...potem...właśnie okazało się, że wcale nie był żonaty (blef) i pociąg - tu wiele znaczeń; nota bene historia autentyczna, hehe... a osy...słowa mogą być podobnie wyraziste i brzęczące... dzięki za uśmiech nawet "grzecznościowy" serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 "amor trafił bez pudła powiązał na zawsze pociągiem" - podoba mi się wiersz i puenta- "pociągiem" - bardzo wieloznaczna. Serdeczności nieustanne - baba
Rekomendowane odpowiedzi