Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 oglądajmy kwitnące wiśnie na pustych arkuszach papier obraca się w płatki kwitnie zapachem pisma dochodzą do powiedzenia mają te boskie i te fizjologiczne liście snutej kochanki zapachem kwitnie wiśnia kartki w Japonii całe rodziny zbierają się by wdychać powietrze z resztkami atramentu jednej z pór roku tej w czasie której średnie dobowe temperatury wahają się pomiędzy 5 a 15 stopniami Celsjusza wdychają jakby owoce mogły tym razem zrozumieć i odpuścić sobie poezje cyklu
Baba_Izba Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 "liście snutej kochanki? - tak ma być? nie bardzo rozumiem, jeszcze zajrzę, pozdrawiam - baba
zak stanisława Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. snuje się kochanka, w wiśniowych porankach pachnie kartką wiersza nie ona pierwsza i nie ostatnia zakwitnie w płatkach ciętego papieru z nieudanego wiersza ale twój wiersz jest wenotwórczy :):):)
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. snutej czyli poruszanej sennie ten wierszyk taki ma być, jest bezproblemowy i raczej lekki więc proszę sie nie nastawiać na jakiegoś wybuchowego coś ;P Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. snuje się kochanka, w wiśniowych porankach pachnie kartką wiersza nie ona pierwsza i nie ostatnia zakwitnie w płatkach ciętego papieru z nieudanego wiersza ale twój wiersz jest wenotwórczy :):):) i udany! pozdrawiam Jimmy
teresa943 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 o tworzeniu poezji? serdecznie pozdrawiam -teresa
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie no raczej, a może faktycznie w jakimś stopniu pozdrawiam Jimmy
Baba_Izba Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja jeszcze raz. Uważam, że wiersz jest oryginalny, nastrojowy, pachnący kwiatami wiśni, jednak określenie "snuta kochanka", może jeszcze przemyśleć. Snuć; to rozwijać, prząść. Twoje wyjaśnienie, że "snutej czyli poruszanej sennie, do mnie nie przemawia. Nie znaczy to, że mam rację, ale nie chcę przytakiwać bez przekonania. Zrobisz jak będziesz chciał. W pierwszym wersie ostatniej zwrotki - ja bym bez "w". Z życzliwością i sympatią - baba
Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, z "w" zrezygnowałem ;P jakoże była to literówka nad snuciem się jeszcze zastanawiam zdrówko i dzięki Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi