teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 czerwień warg na czole trzy kreski zamyślone nad błękitem oliwka przybladła na skroniach srebro z dołeczkiem pośrodku podbródek nie golony poszarzał w oku wzruszyła się kropla spływa cicho szumi trzcina roztargniona kalina pogubiła korale zbiera wróbel zaniemówił gdzie pamięć gdzie zapomnienie początek gdzie koniec czas blisko dalekim zaraz potem już tylko nieskończoność
Judyt Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 pierwsza i trzecia - tak(bez"czasu"), bo Twoja a reszta skojarzyło mnie się, że Autorka może czytała: Bliscy i oddaleni? nie wiem cuś tak,całość napewno przepełniona uczuciem, emocją -zapamiętaną, jakoś ten środek jednak inaczej bym ułożyła, takie moje takie tam, (chociaż jak czytam drugi raz to już inaczej widze), pozdrawiam ciepło i zastanowiła się czy -tylko(...)
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, nie czytałam, tylko "dotknęłam osobiście"... a to, że czytasz drugi raz i zastanowiło, to cieszy, dzięki; serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :)
Marusia aganiok Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Muszę Ci napisać, że wiersz bardzo mi się podoba, bo chyba współgra z tym, co akurat przeżywam i zwyczajnie zabieram go do "ulu":))) Pozdrawiam:)))
Baba_Izba Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 zastanawia, wzrusza, budzi refleksje. Odwieczny, nieśmiertelny i jakże zawsze aktualny temat!gdzie pamięć gdzie zapomnienie początek gdzie koniec Serdecznie pozdrawiam - baba
Judyt Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, nie czytałam, tylko "dotknęłam osobiście"... a to, że czytasz drugi raz i zastanowiło, to cieszy, dzięki; serdecznie pozdrawiam -teresa a tak..jakoś musze ze dwa razy przynajmniej
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu, wzruszyłaś mnie dziekuję cieplutko pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, nieśmiertelny temat, bo dotyka wszystkich wcześniej czy później ciepluteńkie serdeczności -teresa
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, nie czytałam, tylko "dotknęłam osobiście"... a to, że czytasz drugi raz i zastanowiło, to cieszy, dzięki; serdecznie pozdrawiam -teresa a tak..jakoś musze ze dwa razy przynajmniej miło mi, czytaj, czytaj ile chcesz... dziekuję pozdrawiam -teresa
Tali Maciej Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 pierwszą część można by trochu rozpędzić bo wyliczankowo wyszło, a jednak malowanie to płynne pociągnięcia pędzla, opis ładny ale to tak jakby pędzel się wachał, urywał podczas pracy później refleksyjnie i już do samego końca czytało się świetnie pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to wahanie pędzla zamierzone... cieszę się, że czytało się świetnie serdecznie pozdrawiam -teresa
Zbyszek_Dwa Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Hmm, ładny płynny wiersz, przemyślana dopracowana treść. Napisał bym to samo co Baba Izba. "gdzie pamięć gdzie zapomnienie początek gdzie koniec" - temat zawsze aktualny, dotyczący wszystkich wcześniej lub później. A początek wiersza również odebrałem jako zamierzony - tak rozkręcają się wspomnienia. Serdecznie pozdrawiam Tereska.
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 korale jak łzy przekuwają uczucie rzeczywistością napychają na sznurek myślący zakładają na szyję i chodzą dumnie ulicą demonstrując cierpienie (poeci - idioci - wariaci - masochiści) kłaniam rozum
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Baaaardzo dziekuję, Zbyszku. Serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ????? wszyscy do jednego worka ciekawe spostrzeżenie pozdrawiam -teresa
BARBARA_JANAS Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 kupuję dwie pierwsze zwrotki, pozostałe dwie zbyt ocztwiste, po takim wstępie spdziewałam się uderzenia pioruna, całokształt przyjmuję pozytywnie lecz bez zachwytu, czekam na inne zakończenie dla cudnego początku. pozdrawiam
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Pierwsze dwie - genialnie obrazowe, przemawiają Zakończenie - nie aż tak, ale niezłe, nie zgadzam się z przed mówczynią żeby usuwać. ogólnie trzymaj plusiora ode mnie :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie, że kupiłaś dwie pierwsze, ale do zakończenia przywiązałam się... serdecznie pozdrawiam -teresa
Rekomendowane odpowiedzi