Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym tak samo jak deszcz ze złota, nie spowoduje, że będziemy bogatsi, tylko złoto będzie tańsze;)  A w liczbach tak to wyglądało: 2015: 369 308 2016: 382 257 2017: 401 982 2018: 388 178 2019: 374 954 2020: 355 309 2021: 331 511 2022: 305 132 2023: 272 451 2024: ok. 252 000 (wstępny szacunek roczny)   a potem regres, co tylko pokazuje, że wbrew temu co od lat 90 wieku XX mawiano od prawa do lewa problem dzietności tkwi w nie zasobność, a tkwi w kulturze. A pewnie teraz ok. 1/4 narodzin generują cudzoziemcy.
    • @Simon Tracy  Bardzo dziękuję! Pozdrawiam. 
    • @hollow man moja Anna to dziwna kobieta taka zamknięta w dwóch światach tym realnym namacalnym i starym do którego dostęp mają nieliczni  Kiedyś się o takich ludziach mówiło że mają stare dusze  Chciałam odrobinę tej duszy pokazać  Chyba się udało  Dziękuję za czytanie @Mitylene tak topole rzucają cień nie tylko na życie Anny ale też na najbliższe osoby z Jej otoczenia  Są jak strażnicy domostwa i całego obejścia  Takie trzy odnośniki do tego co było jest i będzie  Pozdrawiam i dziękuję że zerkasz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @huzarc Twój wiersz jest ostry i bardzo ironiczny. Fraza - "cedzisz przebrzmiałe pieśni" jest bardzo gorzka, bo słowa były puste, ale ktoś nawet tego nie rozumie i dalej powtarza te same frazesy. To wiersz o rozczarowaniu utopijnymi obietnicami, o przepaści między pieśnią a rzeczywistością. Bardzo aktualny.
    • @Waldemar_Talar_Talar Zazwyczaj nie przemawia do mnie słowo pozytywnej poezji ale ten wiersz jest świetny warsztatowo.
  • Dodaj nową pozycję...