Patryk_Nikodem Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 oko ma władzę nad tobą i mną zamieszkało w abstrakcji układów nerwowych dobrotliwie buduje drogi mosty i szpitale sponsoruje też nowe rodzaje broni jego natura jest więc dualistyczna pachnie spracowanymi dłońmi szarych ludzi i krwią ściekającą z rąk królów oko siedzi w kieszeni patrząc na świat z zielonych banknotów
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 na szybcika, widać:) ale pomysł jest i warto to dopieścić plusy za oblicza opatrzności, jednodolarówka na końcu rozwala (w pozytywnym sensie, nie w sensie że wiersz rozwala:)wiersz podsumowuje:)) czepiałabym się ściekającej..źle brzmi, poza tym tu dłonie, tu ręce.. może by to jakoś ciekawie rozwiązać, pomyśl nad tym "oko ma władzę" i to wystarczy, niepotrzebnie dodawać "nad tobą i mną" "jego natura jest więc dualistyczna" ------------------- to jest dobre, dobrze mi brzmi, ale nie wiem czy..potrzebne:)chyba że wrzucisz to bez "więc" przed "dobrotliwie buduje" tyle uwag na teraz, wrócę pozdrawiam /m.
bufon smerf Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Do działu Z - jak pan na szybcika pisze tak dobre utwory, to gratuluje.
czarny kapucynek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 hm, czyzby inspiracja byl pewien utwor muzyczny z najowszej plyty Lao Che?? ;] moze mi sie tylko tak wydawac oczywiscie...
Patryk_Nikodem Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, choć płytę bardzo dobrze znam :)
Don_Kebabbo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dobry wiersz. A już myślałem, że to kolejna wariacja na temat tego jaki to Bóg jest wredny, bo pozwala się ludziom zabijać do (wolnej) woli.zamieszkało w abstrakcji układów nerwowych - to moim zdaniem najlepszy fragment. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi