Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Obrzezanie? Obrzezanie jest gdy przeszkadzało Albo nie przeszkadzało ale wyznajesz judaizm Nie rozumiem. Dopiero kiedy na własnej skórze Dostąpisz braku albo gdy chociaż zaobserwujesz Wierzę że gdy tracisz z własnej woli Daje ci bóg którykolwiek i to anonimowo Trik na wieczność.
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Jimmy! Dla mnie świetny trik. Ostatnio przerabiałam ten temat:) Słońca.
Mr.Suicide Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 zarówno pierwsza część, jak i druga o charakterze filozoficzno - refleksyjnym. tutaj jednak tylko pierwsze 3 wersy opierają się na zasadzie łańcuchowej. proces obrzezania /przynajmniej tak mi się wydaje/ nie odnosi się wyłącznie do Judaizmu. to metafora zatracenia pewnych wartości, zmiany postawy wobec świata albo niektórych współczynników wpływających na jego kształtowanie się. podmiot liryczny zwraca także uwagę na dość często spotykane zachowanie względem istotnych dla człowieka kwestii, czyli 'mądry dopiero po szkodzie' czy coś w tym guście. jakkolwiek - zazwyczaj jest tak, że dopóki człowiek nie przeżyje czegoś, ciężko wczuć mu się w sytuację drugiej osoby, która aktualnie doświadcza danego problemu. poruszane są także tematy nie tylko na tle Judaizmu, ale i Chrześcijaństwa, a na pewno Katolicyzmu. ode mnie plus. pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć, musiało boleć ;P pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak powinienem to zmienić, to błąd rzeczowy (chyba tak się to nazywa) - pokombinuję, ale pierwsze skojarzenie to obrzezanie-żydzi mimiowolnie zdrówko Jimmy
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć, musiało boleć ;P pozdrawiam Jimmy Hej Jimmy! Nie mnie nie mnie:)) Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi