Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez pomysłu...
bez natchnienia...
bez wrażenia, że coś się zmienia...
bez nadziei
bez złodziei
bez pośpiechu
bez emocji..
w świecie zbędnych ceregieli
czując stałą palpitację
i przyznawać sobie rację
nie bądź kimś
bądź nikim, roześmianym,
słodkim,dzikim...

Bez pomysłu...
bez natchnienia....
przyjdzie czas by to zmieniać
bezowocne czując chęci
ktoś tym światem znów zakręci...

Póki słońce, póki radość
daj fantazjom swoim zadość
a gdy przyjdzie czas półmroku
bądź świetlikiem w czyimś oku.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Naram-sin nawet nie wiesz jak się cieszę, że to wszystko co chciałam przekazać w tym wierszu dostrzegasz. Dziękuję.
    • @[email protected] miał być, ale właśnie o to chodzi, że nie jest zbyt czytelny, dlatego jednak zmieniłam. Czasami za bardzo popłynę i tracę sens, myślę, że tak było w tym przypadku.  Wzajemnie :)
    • @Roma A ja myślałem że to neologizm, których u Ciebie mnóstwo.   Miłej niedzieli.
    • dotknąć wspomnień dogonić marzenia być   jak   wiatr raz tu raz tam   usmiechnąć sie do smutku uwierzyć w niebo być wolnym jak echo i ptak   tylko o tyle  proszę zagmatwany los może usłyszy i powie tak  
    • @violetta                                                 Polska                 wyraziła zgodę na spłacanie odsetek za pożyczkę Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii - z tak zwaną Komisją Europejską - w dwutysięcznym dwudziestym czwartym roku dokonano wpłaty pierwszej części zobowiązania w wysokości około stu milionów polskich złotych - odsetki i kolejne wpłaty będą regulowane przez Polskę do końca dwutysięcznego dwudziestego siódmego roku, natomiast: tegoroczny deficyt budżetowy ma wynieść około trzysta miliardów polskich złotych.   Leszek Miller              I oto kolejny powód: nie warto pracować, przypominam - głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej i byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, dokładnie: to wyborcy duopolu politycznego - POPIS-u - powinni zamknąć buzię i iść do pracy na trzy zmiany, proste i logiczne i jasne?   Łukasz Jasiński    @violetta   Ramzan Kadyrow umiera w ogromnych bólach - został otruty przez Główny Zarząd Wywiadowczy (GRU) - popularną trucizną pod nazwą - nowiczok - tak właśnie działają normalne Służby Specjalne, a Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego nic nie może zrobić przez tak zwaną demokrację, ja - oczywiście - jestem za utworzeniem w Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Specjalnego Departamentu Likwidacyjnego - elitarnych szwadronów śmierci, tak przy okazji: sekta chrześcijańska - protestantyzm i podsekta protestantyzmu - mormoni - też mogą mieć po kilka żon.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...