Patryk_Nikodem Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 klasycznie polifonicznie oddychają membrany budząc staroświecki pierwiastek rozpływam się w metawszechświecie od anno Domini 1986 ty nigdy nie będziesz bogowie zrzucą odpowiedzialność potną cię skalpelem by wrosnąć w skórzane fotele opuszczone odejdą ich sny wysuszą swe twarze to będzie zanim zobaczysz zanim zrozumiesz że to ziemia krąży wokół słońca nie odwrotnie bogowie zabiją bogów z szybkością stworzenia nie będą nosić ich w sobie a ci którzy w imperatyw uwierzą zgłupieją w mądrości imperatywy kategorycznie upadły i nigdy nie dowiesz się że ty nie jesteś człowiek
Jego Alter Ego Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 '86 to dobry rocznik, wyjątkowo dobry... :) a wiersz, dobry, owszem, ale gdzieniegdzie jeszcze bym podłubała, bo momentami odleciałeś:) chyba że to plus tego wiersza, tego jeszcze nie wiem, więc poczytam jeszcze kilka razy:) pzdr /martyna
Patryk_Nikodem Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to czytaj, czytaj bo na innych portalach ten wiersz blokują, a jego tematyka jest podobno mało ciekawa (czyt. niepoprawna) dzięki za odwiedziny pzdr
Pancolek Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 może 'swoje' zamiast 'swe'? bogowie zrzucą odpowiedzialność potną cię skalpelem by wrosnąć w skórzane fotele (...) bogowie zabiją bogów z szybkością stworzenia nie będą nosić ich w sobie Te wersy najbardziej mi się podobają. Jest coś ciekawie niepokojącego tutaj - oczywiście także niepoprawny politycznie pogląd, choć odczytywać można różnie. Pancuś
Patryk_Nikodem Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Jakoś wydaję mi się, że 'swe' lepiej tam pasuje. Może to i starodawne, ale mnie nie razi. Dzięki i pzdr
Waldemar Talar Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 lubię takie ciężkie a zarazem zmuszające do refleksji wiersze. dwie ostatnie super . pozd. Waldemar
Tali Maciej Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 fragmenty bardzo, ale tylko fragmenty momentami galimatias słowny (poprostu niepotrzebne udziwnienia) a podejmowanie takiej problematyki -nie mam zastrzeżeń pozdrawiam
Patryk_Nikodem Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem o tym :) pzdr
Baba_Izba Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 mam mieszane uczucia, ogólnie - bardziej na +,to będzie zanim zobaczysz zanim zrozumiesz że to ziemia krąży wokół słońca nie odwrotnie koniecznie zrób coś z tym - przegadane, moim zdaniem - powtarzasz się. Pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi