Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Gdy bosą stopą podbiegam do Ciebie A półmrok parzy mnie Twoim oddechem Myślę – co teraz robiła bym w Niebie Bez Twoich oczu, uśmiechniętych grzechem. Bez Twoich dłoni, które moje ciało, uniosą zaraz A wzrok wygłodniały, wyzna mi więcej niż Archaniołowie Mogą wyśpiewać harfą, chórem ... lirą Tak – tu się moje Zbawienie spełniło. I już spokojna – do konfesjonału przystąpię, Wiedząc co było mi dane Nie, proszę księdza, ja w Niego nie wątpię Ale wybieram z Kochankiem poranek.
teresa943 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm...każdy ma wolny wybór dopatruję się w tym wierszu podejcia satyrycznego do problemu podoba mi się serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 myślę że duzę litery są zbędne,wnoszą niepotrzebny patos, ale to moje 'tamtamy' aytor zrobi swoje miłego dnia Łobuzie...;)
Tali Maciej Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 tytuł nie koresponduje z treścią, bo jeśli erotyk to gdzie ta fascynująca imaginacja gdzie dreszczyk emocji, za to w tekście pojawiają się kłujące po oczach rymy w stylu ciebie niebie taki zabieg to spotyka się najczęściej w gniotach o kffffiatuszkach i serduśśśkach dodatkowym kolcem dla oka jest nagromadzenie twoim ciebie twoim już w pierwszej strofce radziłbym coś jeszcze pokombinować z tekstem, albo zaasekurować się np. tytułem, nazywając tekst banalikiem, wtedy nikt nie będzie tak bardzo zwracał uwagi na formę tyle moich subiektywizmów pozdrawiam
Liryczny_Łobuz Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 OK! Przełknąłem - będę ćwiczył! L.L.
Rekomendowane odpowiedzi