Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

smakuję cię jak dojrzałą wiśnię
słodycz łykając łapczywie brzemienną słońcem
cierpkość rozcieram na podniebieniu
wyczuwając wszystkie soczyste subtelności

pozwalam spłynąć krwawej strużce
kącikiem ust po szyi
i z lubością obserwuję jak zasilasz
spragnioną aortę

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 tak to prawda- był niepokorny dziękuję
    • @Waldemar_Talar_Talar Świat wiele wymiarów ma Waldemarze...tak jak Twoje poetyckie przemyślenia...dobrej niedzieli zatem.
    • @Migrena ...no coś się ''przestawiło''   i mam nadzieję że nie w mojej głowie haha.....chciałam być ''dobrym człowiekiem'' przez chwilę....  @Migrena....jak będziesz podziel się nowiną proszę.
    • @violetta, @Ewelina, @moina, @wierszyki, @Berenika97, @Rafael Marius, @Waldemar_Talar_Talar, @akowalczyk, @poezja.tanczy i @Robert Witold Gorzkowski Dziękuję! 
    • @violetta   Nie będę mógł gotować przez miesiąc - padła mi kuchenka elektryczna, więc: używam czajnika elektrycznego - przez miesiąc będę jadł zupki chińskie, makarony w kubkach i zupki w torebkach, a sierpień będę musiał przeżyć za trzysta czterdzieści złotych, tak: proszę pani - mnie niszczą systemowo - chcą mnie doprowadzić do śmierci głodowej, także: postawić pod ścianą - zmusić do pracy razem z emerytami lub z osobami niepełnosprawnymi - pozbawić jakichkolwiek perspektyw życiowych i kto jest za to odpowiedzialny? Przypominam: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej i byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, także: od samego początku jestem po stronie ofiary - Palestyny, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...