ula Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 zaznaczam że nie jest tak jak myślicie to jak jest w takim razie?ja jeszcze nie wiem to wiele wyjaśnia ale strasznie komplikujedokładnie tak jak lubię inaczej się nie da trzeba było znosić potem się przyzwyczaić wreszcie polubić to tak jak z gryzącym swetrem
kasiaballou Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanawia mnie stwierdzenie 'tak jak lubię', odstaje od treści, którą odczytuję, jako godzenie się z 'niewygodami'/ niezbyt idealnym życiem - w niezgodzie ze sobą, jakby pl MUSIAŁA iść na jakiś kompromis - zaakceptować, aż wreszcie stwierdza, że lubi, sprzeczne to i tu coś mi zgrzyta, może chodzi o uchwycenie prawdy, że czasem musimy pogodzić się z przeznaczeniem/losem i to jest myśl przewodnia? podoba mi się zastosowanie kursywy i wplecione odniesienia własne, poza tym j.w. pozdrawiam :)
ula Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 kasiaballou, myślę że podmiot liryczny długo się męczył ze sprawami skomplikowanymi, uciekał od nich.. ale w sumie wiekszość z nich on sam nieumyślnie tworzył, powodował ich narastanie, wszystko na przekór sobie; więc jakby na to nie patrzeć są one częścią jego samego, jego osobowości.. po prostu tak na dobrą sprawę bez bałaganu nie mógłby żyć, taki właśnie jest Judyt dzięki za zajrzenie, marianno ja, do wszystkiego można.. wczoraj ktoś mi zdradził sekret, że nawet lubi;)
Rekomendowane odpowiedzi