Waldemar Talar Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 za wielką kulą osiem w jego blasku jedna oddycha
Ania_Ostrowska Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Mnie sie podobają obydwie wersje. I pobudzają zmysły; ja zobaczyłam taki obrazek - w skali mikro: labirynt ścieżek na łopianowym liściu bez drogowskazów pozdrawiam - Ania
Waldemar Talar Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. równie ciekawe Jacku-dzięki za odwiedziny
Waldemar Talar Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mimo że prawie nie widoczne również ciekawe dzięki za odwiedziny Aniu
Ania_Ostrowska Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 W takim razie to na pewno nie jest dobre haiku, skoro tylko ja widzę - następnym razem bardziej sie postaram - ale ... miałam na myśli obraz taki: spodnią stronę liścia łopianu (wśród roślin liściastych ponadnormatywnie duży) pokrywa gęsta siateczka żyłek, pozornie chaotycznych ale w istocie podporządkowanych niewidocznym prawom obiegu życiodajnych soków - taki mały mikrokosmos. Do badania układu planetarnego potrzebna jest nabyta wiedza o prawach kosmosu; biedronka czy mszyca nie potrzebują takich drogowskazów. Dzięki za wyrozumiałość - jesteś uprzejmy a mogłeś mnie schlastać - Ania
Waldemar Talar Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu-pisząc że jest prawie nie widoczne-nie mailem na myśli że to jest słabe haiku- wręcz odwrotnie- ponieważ nie każdemu udaje się uchwycić taki obrazek który aż tyle ma do pokazania- choć to tylko liść- piszę to naprawdę szczerze - A co się tyczy wyrozumiałości -nawet jakby haiku było słabsze to czy sztuką jest od razu ostro schlastać -wydaje mi że nie tędy droga. Dlatego lekko mnie zaskoczyłaś pisać-że na pewno nie jest to dobre haiku. Waldemar
Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 kosmonauci próbują za wielką kulą osiem z jej blasku mniejszych wytaszczyć gdyby nie to to cisza -jedna oddycha witam Waldemarze, jak zwykle inspirujesz, pozdrawiam Jimmy
Waldemar Talar Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Jimmy za wgląd-lubię się bawić fantazją.
Ania_Ostrowska Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Po prostu - dziękuję! - Ania
Marlett Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Talarku! Dla mnie jedno z piękniejszych haiku jakie czytałam;) warte zapamietania. Uśmiechu.
Waldemar Talar Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. choć nie powinienem - zarumieniłem się po uszy M arlett miło że tak się spodobało- dzięki za nie spodziewaną wizytę zapraszam częściej . radosnego wieczora życzę
UFO Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Bardzo udany twór:) podoba się:) zabieram do ulubionych
Waldemar Talar Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi bardzo że go zabierasz- dzięki za odwiedziny. życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych
Rekomendowane odpowiedzi