Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 odchodzisz nie pytam dlaczego obce słowa zagęszczają przestrzeń jałowy monolog trawi powłokę powiększam szczelinę wietrzę za plecami landszafty spłowiałych wiosen szarość scen wpisana w złote ramy sypie śniegiem krzew czeremchy podmarznięte tulipany czwarta faza metamorfoza narasta w siłę rozpycha od wewnątrz ciśnie bólem bezpieczny azyl rozwoju pęka świadomość upija zrzucam skórę dotykiem badam teren szorstkość pełną srogich wgłębień rozpoznaję nowy byt materii kształty wyrównuję poziom przemiany dojrzewam dostrzegam świat otwarty orzeczenie nie boli rozwijam kolorowe skrzydła znieczulone pełnym i stałym rozpadem obopólna zgoda przyśpiesza pełzanie do parzącej śladem byliny dobrej na zdrowie porost włosów gojenie się ran przerost prostaty twardnienie chityny dwupiennej strawy dla larwy wolnej od dzisiaj rusałki pokrzywnik przelecę żółtą łąkę mleczów - teraz dmucham
teresa943 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 przelecę żółtą łąkę mleczów - teraz dmucham dmuchać na zimne... doświadczenia uczą ostrożności, człowiek staje się mądrzejszy; ważne, że nie załamuje się to takie pierwsze odczucie podoba mi się głębia ukryta w treści, a propos mleczów...lubię dmuchawce serdecznie pozdrawiam -teresa
HAYQ Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Dobry wiersz i świetnie napisany. Wpadnę jeszcze, pozdrawiam.
Marusia aganiok Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 a ja to chyba "specjalista" od oparzeń różnego typu:) Jeszcze się jedno nie zagoi, już mam następne:)) To wiara w ludzi bywa "parząca" i choć wiem o tym, to i tak robię ten sam błąd; tylko do końca nie jestem pewna czy błąd(?) Baba wybaczy gadulstwo:)) Zostawiam plusik i pozdrawiam:))
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i refleksje, pozdrawiam mile - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Teresko, jak zwykle - masz trafne spostrzeżenia, ja też lubię; mlecze, dmuchawce - też! Pozdrawiam mniszkowo (mniszek lekarski - jak się nie mylę - mlecz), tzn. złociście - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biorę poprawkę na to, że szybko czytałeś, coś tam, umknęło, uwagi mile widziane. Dzięki za słowa i pozdrowienia, również wiosennie - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To "parzenie się", zarazem leczy - myślę o pokrzywach, a ludziom - ja też, ale myślę, że tak trzeba, tylko jak użytkownicy dróg - z ograniczonym (jednak) zaufaniem! Dziękuję i za obecność i za plusik, ściskam - baba
Pancolek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 *odchodzisz nie pytam dlaczego Piękny opis, ale dla mnie to zdziebko przerost formy nad treścią. Zauważ: zaczynasz od wyłożenia wszystkiego czytelnikowi i potem ma już w głowie, co jest grane ;) Może by coś z tym zrobić? +/- Pancuś
Marlett Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Babo! Ładna klamra ;tytuł i pointa. Jednak jestem tego samego zdania co Pancolek, ..ale to przecież poczekalnia , niech wiersz dojrzewa. PozdrawiaM.
Baba_Izba Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję za spojrzenie i radę - pomyślę, może jeszcze ktoś - coś, mi podpowie Pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, rad nigdy nie za wiele. Niech dojrzewa i ja też!Pomyślę. Serdeczne- baba
Judyt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 bardzo dobry, od ciężkich leków do stąpającej gołymi stopami tak się widziało, pozdra. ciepła
Baba_Izba Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, za słowa i obecność. Serdeczne - baba
zak stanisława Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 taktak, dobrze napisane aczkolwiek za rozwlekle, ale mnie i tak bierze, a z mniszka dobry jest miód na kaszle zimowe i wiosenne przeziębienia,a wino...mniam,mniam cmok Babe pod izbą,
Baba_Izba Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i sałatka z młodych liści! Dzięki za obecność i uwagi, poleży, poradzą dobrzy ludzie - coś może "wyjdzie, z uściskami - baba
Judyt Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, za słowa i obecność. Serdeczne - baba cenisz, prosze, ciepła pozdraa
Rekomendowane odpowiedzi