teresa943 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Fiumicino Termini metro hotelik Campo dei FioriBuona sera portier Via della Pace kafejka urocza rozśpiewani WłosiFontana di Trevi plusk monetSanta Maria Maggiore przyciąga noc rozgwieżdżona upaja jak wino w twoich oczach uderza do głowy romantycznie Bazylika w Tybrze zatopiona tysiącami barw w światłach widok z mostu urzeka tłumy z całego świata rozmarzone na Hiszpańskich Schodach ktoś podarował różę pomachał żal wracać
teresa943 Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślałaś, że odchodzę? hehe pozdrawiam serdecznie -teresa
teresa943 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję i serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 noc romantyczna w twoich oczach miłość uderza do głowy jak wino w światłach Bazylika zatopiona w Tybrze nie sposób oderwać wzroku ani opisać widoku * tereso, rym psuje atmosfere, taki oderwany, i za mało tajemniczości, za bardzo ławowo, ciut, poprawy i będzie dobry wiersz Scmok Stanka
teresa943 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanko, główkuję, poprawiam i w końcu wyszło, co wyszło chyba trochę musi się odleżeć...może wpadnie oświecenie dziekuję i serdecznie cmok teresa
teresa943 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 a może tak ostatnie trzy zwrotkinoc rozgwieżdżona upaja jak wino w twoich oczach miłość uderza do głowy tak romantycznie Bazylika w Tybrze zatopiona tysiącami barw mieni się w światłach widok z mostu urzeka pod chmurką tłumy z całego świata jak my rozmarzone na Hiszpańskich Schodach ktoś podarował różę ręką pomachał żal wracać proszę o radę, jak lepiej pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Bazylika zatopiona w Tybrze mieni się tysiącami barw widok z mostu urzeka___________to jest świetne, u-rzeka tereso, wiem że lubisz? inwersje, ja nie za bardzo, więc po mojemu tak... ale jak wiesz autor decy(BELI)duje;))) serdecznie Scmok * noc rozgwieżdżona upaja jak wino w twoich oczach uderza do głowy romantycznie Bazylika w Tybrze zatopiona tysiącami barw widok z mostu urzeka i tłumy z całego świata rozmarzone na Hiszpańskich Schodach ktoś podarował różę pomachał żal wracać powycinałam wtórności, niepotrzebne dopowiedzenia wybieraj, ściskam
teresa943 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanko, masz wprawę w wycinaniu, uczę się od ciebie, ale taki tam ze mnie...ech, pomyślę i wybiorę, dziś cosik żem zmęczona, więc oddaję uściski dziękuję:))))) cmok -teresa
Baba_Izba Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 kilka dni mnie nie było, no i coś nowego, widzę, że jeszcze się rodzi. Romantyczny temat! Pozdrawiam b. - baba ( wrócę)
teresa943 Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze, że jesteś jakoś nie umiem się zdecydować na wybór...czy wersja okrojona (pomoc Stanki) czy poprzednia...czekam na jakieś światło i nie wiem, może coś podpowiesz? sedeczności przesyłam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze, że jesteś jakoś nie umiem się zdecydować na wybór...czy wersja okrojona (pomoc Stanki) czy poprzednia...czekam na jakieś światło i nie wiem, może coś podpowiesz? sedeczności przesyłam -teresa Spróbuję Teresko, ale ja w tym jestem nie za mocna: z Fiumicino do Termini metro Campo dei Fiori hotelik portier Buona sera wita....................wg. mnie trochę źle się czyta, za dużo nazw własnych spacer Via della Pace kafejka rozśpiewani Włosi fontanna di Trevi plusk monet przyciąga Bazylika w Tybrze zatopiona tysiącami barw widok z mostu urzeka noc rozgwieżdżona jak wino w twoich oczach uderza do głowy upaja romantycznie tłumy ludzi świata na Hiszpańskich Schodach wielojęzyczne ktoś podarował różę pomachał zawołałarivederci żal wracać nie jestem pewna pisowni arivederci, radzę Ci: ułóż tak, żeby nadal to było Ci bliskie -co opisujesz, niech Ci "leży". Stanka, zna się na rzeczy, ale nie daje gotowizny, zawsze możesz coś jeszcze doprawić własnym smaczkiem. Pozdrawiam bardzo wiosennie - baba
teresa943 Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze, że jesteś jakoś nie umiem się zdecydować na wybór...czy wersja okrojona (pomoc Stanki) czy poprzednia...czekam na jakieś światło i nie wiem, może coś podpowiesz? sedeczności przesyłam -teresa Spróbuję Teresko, ale ja w tym jestem nie za mocna: z Fiumicino do Termini metro Campo dei Fiori hotelik portier Buona sera wita....................wg. mnie trochę źle się czyta, za dużo nazw własnych spacer Via della Pace kafejka rozśpiewani Włosi fontanna di Trevi plusk monet przyciąga Bazylika w Tybrze zatopiona tysiącami barw widok z mostu urzeka noc rozgwieżdżona jak wino w twoich oczach uderza do głowy upaja romantycznie tłumy ludzi świata na Hiszpańskich Schodach wielojęzyczne ktoś podarował różę pomachał zawołałarivederci żal wracać nie jestem pewna pisowni arivederci, radzę Ci: ułóż tak, żeby nadal to było Ci bliskie -co opisujesz, niech Ci "leży". Stanka, zna się na rzeczy, ale nie daje gotowizny, zawsze możesz coś jeszcze doprawić własnym smaczkiem. Pozdrawiam bardzo wiosennie - baba dziekuję za pochylenie i poświęcony czas, jak zawsze służysz pomocą wybiorę jak mi się "ułoży"; pierwsza zwrotka w nazwach zawiera opis b. długiej podróży w telegraficznym skrócie tylko to "wita" może rzeczywiście ciutkę "zgrzyta"...zobaczymy pozdrawiam serdecznie -teresa
teresa943 Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 wersja nieco poprawiona proszę o uwagi dziekuję -teresa
Rekomendowane odpowiedzi