Baba_Izba Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Kiedy znajdziesz tę muzykę nad biebrzańską wodą gdy napełni cię spokojem już zostanie z tobą. Taką nutą się rozleje której nigdzie nie ma rozkołysze uspokoi eterycznie mgielna. Jeśli z głosów tych wyłowisz ten jeden jedyny nasycony szmerem turzyc wiatrem pośród trzciny lot bekasów w górze zagra aż się wzniesiesz z nimi to choć w jednej tylko chwili będziesz tchnieniem Ziemi.
Baba_Izba Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 to jest wiersz przeniesiony z warsztatu.
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, a pierożki smakowite - mniam, mniam! Tak kombinuję - co jak mi wychodzi, następny w tym dziale, będzie z innej beczki. Miło, że jesteś, że wpadłaś - cmoki! baba
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 bardzo ładny wiersz, tylko... pan Ziemi źle mi się kojarzy. rozumimem intencje, ale nie chciałbym być. pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 i dla takich właśnie chwil warto żyć- miły i ciepły wierszyk Babo-już nie mogę się doczekać kiedy znów odwiedzę miejsce gdzie słowa wiersza staną się rzeczywistością- czerwiec i urlop. pozd. Waldemar
teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Pamiętam wierszyk z warsztatów, więc nie będę się powtarzać... zabrałam go do ul... serdeczności ślę - teresa
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamierzałam, w tym dobrym znaczeniu: pan, który dba i docenia piękno natury. "Moje"; w sensie - widzę to, czuję, podziwiam i będę dbał o to, bo to skarb. Niestety, człowiek systematycznie niszczy Ziemię. Coraz mniej na niej takich miejsc. Pozdrawiam, dziękuję za wyrażenie mysli - baba
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję, milutka pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też, jak tylko będzie na tyle ciepło, żeby połazęgować - na trochę, choć - na łono natury! Najładniejszy czerwiec i dzień długi! Pozdrawiam - baba
Atena Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 śpiewająco i przyjemnie, pozdrowienia
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miłe slowa, pozdrawiam również - baba
Marusia aganiok Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Oj Babo sentymentalniejesz nam:)))+ Pozdrawiam:))
Gość Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 zupełnie coś innego chcąc zobaczyć się mijam z tym pięknym utworem i nie potrafię zmusić wyobraźni do malowania myślą krajobrazu wszystko gra ale jakoś wiersz stoi obok przepraszam staję się chyba plastikowy pochylam się i więdnę
Espena_Sway Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 dla mnie zbyt lekki, opisowy. rozumiem w poezji opis jest niezbędny, jednak tutaj jest go zbyt wiele. do poprawy i zobaczymy pozdrawiam Espena :)
Pancolek Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgadzam się z Espeną i Wojtkiem. Ze względu na Pancolkowe zamiłowanie do 'sytuacyjnej' poezji. Ciężko mi obiektywnie ocenić ten wiersz, bo stylowo zapuszczam korzenie poetyckie w innych klimatach, ale doceniam urokliwość krajobrazu :) Pancuś
Kazimiera Szczebel Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ciekawe rymy, ładne, choć niedokładne ;). Po prostu czuje się ten zapach i słyszy wiatr w zaroślach. Gratuluję i pozdrawiam najmilej.
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W każdej z nas - bab pewnie trochę tego tkwi! Dziekuję, Marusiu - bywaj! - baba
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. plastik, też z czasem więdnie! Dziękuję, Wojtku Bezdomny - ładny, ten Twój wiersz! Miło mi, że zajrzałeś, pozdr. - baba
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierzę, że jest to słuszna uwaga. Dziekuję. Ten wiersz był dość długo w warsztacie, nie umiem go poprawić, choćby należało. Popróbuję. Pozdrawiam- baba
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś miły, Pancolku, ale mnie możesz zawsze napisać, co naprawdę sądzisz o wierszu. Nie tylko miłe rzeczy. Ja próbuję się usadzić w jakimś kształcie, chwytam się różnych form i tematów, jak to na początku. Chcę się nauczyć. Potem zobaczę (dzięki ocenie i opiniom innych) i może zacznę też, świadomie określone tworzyć. A może się okaże, że powinnam czytać, nie pisać, i to też będzie w moim pojęciu - w porządku. Następny wiersz chcę wkleić tutaj - też z wasztatu - nieco inny: (tytuł: baba), to wtedy, zajrzyj też, proszę. Dziękuję za obecność i uwagę. -pozdr. - baba
Rekomendowane odpowiedzi