Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Forum poetyckie?

Rekomendowane odpowiedzi

Im dłużej bawię na tym forum,tym bardziej zaczyna Mnie ono zastanawiać.
Może mam spaczone spojrzenie na ogół tego portalu?
Nie chciałabym ukazać swojej osoby jak "niedocenionej",lecz czytając komentarze,które są wymianą zdań osób na kształt "paczki znajomych" oraz brak odzewu pod niektórymi utworami nieco Mnie dziwi...
Pozdrawiam zastanawiająco.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ekhem...

Na tym forum jest różnie. Trzeba dość dużo czasu, by wiedzieć jak i co. Ja tu przebywam już stosunkowo długo, a nie zgłębiłem wszystkich zasad, na podstawie których ono funkcjonuje. Cóż, dużo informacji przepływa podskórnie (mają swoje gg, rozmawiają poza forum) i czasem można zauważyć jakiś przebłysk TWA. Ale to ponoć normalne.

Brak odzewu wynika czasem z tego, że ktoś za kimś nie przepada, nie ma czasu albo wiersz go specjalnie nie zainteresował (bo tematyka niezbyt pasuje, warstwa językowa nie podchodzi). Może być również tak, że wiersz jest ok, i nie ma się ochoty wpisywać mało konstruktywnego "podoba mi się". Poza tym - każdy niech wchodzi gdzie chce.

Mnie również nie wszystko tutaj pasuję, ale staram się podchodzić do wszystkich z dystansem i nie oceniać wierszy po zachowaniu (charakterze?) autora. A w zachowaniu tego dystansu pomaga mi brak numerów gadu gadu itp. do osób z forum (mam tylko jeden, do Mr. Suicide. Trzeba mieć jakiś niewielki wtyk, gdybym znowu nie mógł się zalogować, albo co ;P).

Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tylko czekać jak teraz zlecą się krytykanci, którzy dostali nagrodę poetycką w jakimś pipidupku i będą szczekać "najlepsi" ? hehe.

Najlepsi czyli wszyscy sensowni. A krytykować sobie mogą - posiłkuję się wynikami badań przeprowadzonych przez profesora Pancolka ;)

Jak dla mnie to istota problemu jest dość przyziemna, raczej nie poetycka a marketingowa...
Chodzi mianowicie o to iż "Nick" na tym forum jest jak marka, jeżeli jest rozpoznawalny, rozreklamowany itp. to twoje wypociny będzie czytać dużo osób, ( chyba większość odwiedzających zachowuje się podobnie jak ja, i gdy widzi nick HAYQ lub Tomasz Piekło itp. to wchodzi chociaż zobaczyć co tam nowego wymodzili), a jeżeli liczba odwiedzających jest duża to i komentarze się sypią...