Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 w pobliżu rzeki nazwanej Pławnicą, tuż przed Szulmierzem i drogą na Grudusk, gdzie most w most, dziwnym zdało się i mi co być nie do końca prawdziwe i z nudu jednego w jedną porę wymarzoną byłem na miejscu, lecz nie sam, a z żoną, a tu warzywa w zagonach i jeszcze rzeki w korycie nie ma, bo ją wyschło, żona – już chodźmy – rzecze – bo tu kleszcze, a ja oddany i wierny zamysłom z nudu jednego bulgocę na zgodę, myśląc, ze idę po rozum a wodę? ten wie, kto raczy nad rzeką Pławnicą dojrzeć odbicie, choć zmrużonym okiem, mętno i głucho i z żoną iść by co, kleszcze nie wodzą nad byle potokiem, z nudu jednego w wymarzoną porę, prócz nas, robactwo wyleźć nie jest skore, więc póki kleszczy mniej niż żon w pobliżu póty bierz przestrzeń jako falę, w której nud się utopi, resztki w zagon wyrzuć, może wiatr dźgnie co powrześniowym piórem, gdy raz z koryta wyschłego w nud jeden trąci o rozum wpław miarkując glebę?
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Nud wraz z rozumem – nijak w jednej parze. Razem nie spotkasz choćbyś Szulmierz przeszedł. Chyba, że zechcesz nad rzeką pomarzyć. Tam nud wraz z piwem wenę dał poecie, Co miast biadolić na ten świat dzisiejszy Z ochotą przysiadł, no i skrobnął wierszyk.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 chociaż by myśl przeleciała Szulmierz wokół cały jak wiatr, co w tańcu jakby kogoś gonił dla zabawy beztroski ptaszek usiadł, na gałęzi starej dziupli niby cisza, ale natura w ciąż żyje w rytmie tętni i spłynie w zewie ku Tobie do ręki dla ziarna dziobnie zakręci z chwili i uleci ze skrzydła dotknie w poecie Ave! J.L.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Jak są mosty, to jest o.k.
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak już skrobnął to i drugi przyszedł, Jackiem się zowiąc, skół taki poemat, że spod Szulmierza gdzieś tam pod Przasnyszem szlaczek się skończył i już lepszych nie ma chyba od niego na jednego nuda i tak się wierszyk kolejny mi udał, hihihihi dzięki Jacku MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myśl spod Szulmierza dobrze się miewa, przeszła dwa mostki wprost do Leśniewa, a stąd do Gruduska, co tam łuskać pewnie gdzie jeszcze w rowie pluska i jak jaki topioł z wanny fali to Lilianny ps. bo są powody Lilianna wyszła wody według słowiańskiego mitu
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mostów jest tu parę, czyli dwoje nad jednym asfalt a zielone podwoje kryją tego drugiego, jakbyś szedł tędy z nuda kiedyś zważ by Cię wiatr nie wydudał w zagon, który dziś pewnie już pusty a wtedy? gdym z żoną szedł był pełen kapusty dzięki Stefanie za wejrzenie MN
Lilianna Szymochnik Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Messalinie;jesli możesz i znasz ten mit; czy będziesz mógł mi go przesłać, na mój wiersz. Będę wdzięczy, jeśli ów dostanę - wówczas uwieńczę - go w wierszu w balladzie, czy baśni. ps. bo są powody Lilianna wyszła wody według słowiańskiego mitu Pozdr.b. J.L.S
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu jest co nie co: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=28354 Leluja powstała z lilii wodnych MN
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ani chybi - wiersz. Pozdrawiam z KrK !
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Michale takie to z nudy jednej proste rozmyślenie takoz pozdrawiam MN
Marek Paprocki Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 mistrzostwo świata w swoim rodzaju ale Messalinie myślę, że czas abyś użył swojego talentu do tematów ogólnopolskich a nawet ogólnoludzkich wówczas będę cię chętniej czytał.
Messalin_Nagietka Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, wporządku - może niedługo zacznę nowe zupłnie inne rzeczy, w końcu wiadomo, każdemu może się sprzykrzyć, bo tematów to Ci mam jeszcze o tym Szulmierzu, że hej, dzięki za odwiedziny MN
Rekomendowane odpowiedzi