kaja-maja28 Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Jeśli cierpi z braku widzenia, to musi przedzierać się przez znaki. Bywa nieraz,że w ciągu rozmowy stajemy w obliczu prawdy, dla których brakuje nam słów, gestu i znaku. Owoc który dojrzewa,widzimy, a nie umiemy mu pomóc, by prędzej dojrzał. Po cóż jest serce ludzkie?
WaMig Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Ten utwór już jest na "moich falach" - oczywiście dla mnie stanowiłby w tej formie dopiero początek, zalążek, sedno - które musiałbym "urymowić" i "wycentrować formę" ... ... z dojrzewaniem owoców - niech będzie w zgodzie z naturą, nie wiem dlaczego masz poczucie winy, z powodu niemożności przyspieszenia tego procesu (GMT ?) ... uwaga aktualna chyba też w odniesieniu do naszych "różniastych dojrzewań" ... na razie - kwieciste pozdrowienia !
kaja-maja28 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 chodziło mi tutaj o Miłość, a ona jest,tylko niedojrzała,dałam porównanie z owocem,mogłam jeszcze dopisać,że jak owoc dojrzeje,a go nikt nie zwrwie,to spadnie na ziemię,już nie napiszę(zgnije),ale nieraz jest czasami za pózno,zanim to dojrzymy. wzajemnie pozdrawiam
Witek_Zaborniak Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Tak jest więcej szczęścia wynika z dawania niż z oczekiwania. pozdrawiam..
Grzegorz_Kulesza Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Serce jest by kochać no i wybaczać oczywiście.Co do owocu niech słońca wygląda, słodyczy nabiera i dojrzewa powoli...pośród listków...
Bez przyszlosci Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 a jeśli spadnie, zgnije i wybaczyć się nie da, zawsze jest nadzieja, że z pestki nowa miłośc wyrośnie...
Grzegorz_Kulesza Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Bez przyszłości wydaje mi się, że zgubiłaś sens... wśród listków...
kaja-maja28 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Bez przyszłości-jeśli miłość wyrzucisz z serca,to spadnie na ziemie jak ów owoc i z biegiem czasu zgnije ,a jak jest w sercu,to zawsze się odrodzi. WitkuZ i GrzegorzuK-:) Dziękuję za komentarze i pozdrawiam milutko
Bez przyszlosci Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Miłość z serca wykopali buciorami dobrzy ludzie spadła i gnije wśród jesiennych liści codziennie przychodzę na grób popatrzeć może kiedyś tu znajdę zielony pęd maleńki dający nadzieję
kaja-maja28 Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Miłość w sobie masz... stojąc nad grobem napewno zakwitną konwalie przyjdzie na to czas a póki co jesteś w śród nas
Bez przyszlosci Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 dzięki kaju-maju nawet nie wiesz jak bardzo jestem od wczoraj od nowa
kaja-maja28 Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Kiedy stoimy na rozdrożu dróg Kiedy myślimy,że toniemy, wtedy oczy ku niebu wznosimy, albo nad grobem stoimy i prosimy Boga o zmiłowanie 'Ojcze nie opuszczaj mnie' dzieckiem jestem Twym, choć błądzę i jestem człowiekiem grzesznym. Czy oczy podniesiesz ku niebu czy staniesz nad grobem, wszędzie znajdziesz od łez schronienie, bo Bóg nie opuszcza nas. Znajdziesz świat bajkowy, niedługo będzie Maj, zakwitną białe bzy, uśmiechnij się... Ładny uśmiech masz niech wśród bzu cały czas rozpromienia z uśmiechem łatwiej żyć bo on łagodzi stresy i bóle z nim łatwiej żyć. Uśmiechnij się:)
Bez przyszlosci Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Boga już nie ma znudził się tym światem odszedł męczyć inne dusze a ja zakładam maskę bo łez nie widać niedługo przyrośnie nic nie szkodzi uśmiecham się śmiać się nie umiem
kaja-maja28 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 otrzyj łzy i nie bądz taka zła życie zbyt krótki jest i szkoda każdego dnia... usmiechem łzy pokonaj a los napewno Ci szczęście da. Pozdrawiam milutko
WaMig Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Kaju-Maju ... parę dni temu do Ciebie jako pierwszej coś napisałem - miałem nadzieję dobić do 100 komentarzy ... i to się właśnie zdarza ... gdzieś tam pożegnałem się już "oficjalnie" (nie wiem, czy takie są tutaj zwyczaje) ... ale idę jeszcze do Księżyca Twojego ... Pozdrawiam!
kaja-maja28 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 widzisz,chyba Ci szczęście przynoszę:)zapraszam,powędrujemy razem:) Wzajemnie pozdrawiam
kokopustelnik17 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 zapiera dech w piersiach:)nie wiem co napisac wiec tylko pozdrawiam:)
kaja-maja28 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 niech Ci serce nie stanie, bo piekne życie jest wszystko w koło się zieleni i... pszczółki kwiaty zapylają tańczą ptaki i śpiewają 'chce się żyć'! wszystko rodzi się... od nowa i... Dziękuję za wizytę P/m
Rekomendowane odpowiedzi