egzegeta Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 sędziwe wierzby przeglądały się w lustrze kamienice do rzeki wpadały uliczki gościnne przekupki na Fischmarkt przyklejone łodzie brama targowa dumę bechtała leniwych śpieszących wszędobylskie dorożki grudniowe dni zawsze uroczysteStille Nacht * Sodoma ukarana ogniem z nieba wiedziała za co tu przyziemne rozkazy - chluba w ruinie * odradza się z korzeni jak paulownia cesarska zachwyca w nowej kreacji nie krynolina na chodnikach rzeźbione dżinsy zabójcze mini rzekę stroi Bulwar kuszą gwarne pubyżycie w przestrzeni wypełnionej sztuką* tylko święty Mikołaj od wieków przyzywa zwłaszcza gdy Cicha noc ubrana w białą magię * z "MIASTO-OBRAZ" 40-lecie 1. Biennale Form Przestrzennych w Elblągu2008.02.19
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Ciekawy reportaż, pzdr, Stefan.
egzegeta Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak ciekawy, to dobrze bo właśnie reportaż;) pozdr.
Baba_Izba Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 ale ubrany w ładne, zachęcajace do czytania słowa poezji. pozdrawiam - baba
egzegeta Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło też pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszą część można by jeszcze pozmieniać, jakoś sztucznie brzmi ustawienie wyrazów, źle się to czyta, np. ‘sędziwy’ zwykle jest pochylony, więc już bym to pochylenie skreśliła, chociaż domyślam się, że miało to być zgranie z drugim wersem; ‘kamienice w lustrze’ - z domysłu przeglądają się, może zastosować taki skrót myślowy, lekkie niedopowiedzenie; i to 'płynęło' na końcu, takie mało zgrabne. Podoba mi się dopiero trzecia część, tutaj już płynę w czytaniu naturalnym rytmem. Jako że to warsztat, mam nadzieję, Egzegeto, że te moje trzy grosze nie rozdrażnią swoim dźwiękiem pozdrawiam serdecznie :)))
egzegeta Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Danusiu wstępnie WIELKIE DZIĘKI za ten komentarz ja też mam niesmak i wciąż coś zmieniam. Jak wpadnę wieczorem, to zastanowię się nad tym, co napisałaś. Bożenka mnie wzywa;) Pa
egzegeta Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 dziękuję za pozdrowienia a z wierszem - to byłoby na tyle;))) pozdrowionka PS. Do Ciebie zajrzę jutro
Rekomendowane odpowiedzi