Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto przybyli
Dumni i wzniośli
Z umysłami
Skalanymi zgubnymi ideami
Na szczyt
Góry najwyższej
Wznieśli zaciśnięte pięści ku niebu
Zakrzyknęli - Czemu?
A ono trwało niewzruszone
I odpowiedz
Nie została im dana
[sub]Tekst był edytowany przez Patryk Szweda dnia 22-05-2004 21:41.[/sub]

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @P.Mgieł Ekstra, a puenta no to klękajcie narody :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

O ten cytat to akurat mi się podoba

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• W niebie grają na lirze i w piekle grają na lirze.   Piękno dobro budzi i egzystencjalny ból studzi. Lecz czasem dusze łudzi.   W piękno jednak wierzę!      
    • @P.Mgieł o Jezusie Nazarejski włączyłam Mgłę i aż podskoczyłam  Ja fanką nie zostanę  Już krucyfiks przygotowałam tak "na zaś" gdyby Ci przyszło kiedyś do głowy zapodać jakaś równie skoczną nutkę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Gosława @Gosława poczytamy sobie Bukowskiego, np :"zapiski starego świntucha","życz mi szczęścia, przedrzeźniaczu", czy "miłość to piekielny pies", czy "ćma barowa", nawet kiedyś oglądałem film z Mickeyem Rourke. ale uwielbiam też jego cytaty:   "Im ciaśniej i skapiej,tym mniejsze prawdopodobieństwo błędu i kłamstwa", "Głowa mnie boli jak kokos toczący się po skałach", "Odnoszę wrażenie, że ludzie, którzy nie myślą zbyt wiele wyglądają młodziej", "Gdybyśmy mieli gadające wątroby, nie potrzebowalibyśmy klubów Anonimowych Alkoholików", "Nie jest źle być głupkiem, po warunkiem, że masz świadomość własnej ignorancji", "Potencjał nic nie znaczy. Trzeba coś robić. Niemal każdy osesek w kołysce ma większy potencjał ode mnie", "Szpitale, więzienia i burdele-oto prawdziwe uniwersytety życia.Mam dyplomy wielu takich uczelni. Mówcie mi "Wasza Magnificencjo", "Różnica między Sztuką a Życiem polega na tym, że Sztuka jest znośniejsza", Samobójstwo było moją najsilniejszą bronią. Myśl o nim oznaczała przestrzeń; myśl, że klatka nie jest do końca zamknięta, dodawała mi siły, by w tej klatce wytrzymać" czy ostatni: "kiedy pijesz, to świat nadal, gdzieś tam sobie istnieje, i przynajmniej na chwilę zdejmuje ci nogę z gardła"...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...